Britų sosto įpėdinis, kuris yra didelis aplinkosaugos aktyvistas, sakė nenorintis, kad pirmasis jo vaikaitis kada nors paklaustų, kodėl jis labiau nepasistengė sustabdyti klimato kaitos.

30-mečiai princas Williamas ir Catherine gruodžio mėnesį paskelbė apie pirmąjį kunigaikštienės nėštumą; jų kūdikis turėtų gimti šią vasarą. Catherine praėjusį mėnesį dėl itin stipraus pykinimo keturias dienas praleido ligoninėje.

„Nenoriu, kad mano būsimas vaikaitis pasakytų man: „Kodėl nedarei ko nors?“, - sakė 64 metų Charlesas televizijai ITV. - Tad aišku, dabar, kai turėsime vaikaitį, dar akivaizdžiau yra stengtis ir užtikrinti, kad paliksime jiems kažką, kas nebūtų vien tik nuodų taurė“.

Charlesas sakė nenorintis „perduoti vis labiau krinkančio pasaulio“ kūdikiui, kuris bus trečiasis žmogus eilėje į britų sostą po jo ir Williamo.

Jeigu kūdikis bus mergaitė, ji bus pirmoji britų karališkojoje šeimoje moteris, kuri taps karaliene net ir turėdama jaunesnių brolių, nes 2011 metais Sandrauga paskelbė istorinius įstatymų pakeitimus dėl sosto paveldėjimo.

Charlesas jau seniai propaguoja didesnę aplinkos apsaugą, o 2007-aisiais įsteigė projektą „Prince's Rainforest Project“ kovai su atogrąžų miškų naikinimu.

Interviu ITV jis kalbėjo įvairiausiais klausimais, taip pat - apie savo nuogąstavimus dėl jaunesniojo sūnaus princo Harry (Hario), kuris tarnauja britų armijoje Afganistane, kaip sraigtasparnio „Apache“ pilotas.

„Jei esi tėvas, giminaitis, ar mylimasis, o tas žmogus yra toli tokiomis nepaprastai pavojingomis ir sunkiomis sąlygomis, žinai, kad nerimauji visą laiką, - sakė jis. - Žinoma, kiekvieną naktį nerimauju. Bet jam (princui Harry) labai patinka tai, ką jis daro, ir jis tai daro puikiai“.