Lapkričio 6 d. baigtas įgyvendinti projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Gargžduose“.

Pagrindinis projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Gargžduose“ tikslas – užtikrinti kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, sumažinti aplinkos bei gruntinių vandenų taršą. Taip pat siekiama padidinti gyventojų, besinaudojančių centralizuota vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistema, skaičių Gargždų mieste.

Įgyvendinant projektą sėkmingai įvykdyta rangos sutartis „Vandens tiekimo ir nuotekų infrastruktūros plėtra Gargžduose“. Projekto metu Gargždų miesto atskirose vietose (gatvėse, skersgatviuose ir akligatviuose) nutiesta 5,02 km naujų nuotekų ir 3,92 km naujų vandentiekio tinklų. Šiuo metu prie naujų vandentiekio tinklų jau prisijungę 264, prie naujų nuotekų tinklų – 301 gyventojas.

Atlikus numatytus darbus, užtikrintas tinkamas namų ūkių nuotekų tvarkymas – visos nuotekos valymui nukreipiamos į Dumpių nuotekų valyklą. Todėl ženkliai sumažinta Minijos upės ir Baltijos jūros tarša. Mažinant nepakankamai išvalytų nuotekų patekimą į aplinką, sumažinamas azoto ir fosforo junginių, kurie suaktyvina eutrofikacijos procesus (vandens „žydėjimą“, ištirpusio deguonies kiekio mažėjimą, žuvų dusimą), patekimas į atvirus vandens telkinius.

Projektas bendrai finansuotas ES struktūrinių fondų, valstybės biudžeto ir projekto vykdytojo AB „Klaipėdos vanduo“ bei projekto partnerio Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos lėšomis.

Šiuo metu AB „Klaipėdos vanduo“ taip pat vykdo šiuos vandentvarkos projektus: „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Klaipėdoje“, „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Klaipėdos rajone (Jakuose, Sudmantuose, Doviluose, Gargžduose, Purmaliuose, Kalotėje, Ginduliuose, Klaipėdoje)“ ir „Klaipėdos dumblo apdorojimo įrenginių statyba“.