Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybai pateikė žalos, padarytos Raseinių rajone išpylus į aplinką atliekas, dydį. Nustatyta, kad gamtinei aplinkai buvo padaryta 436 050 Lt žala.

Anot Kauno regiono aplinkos departamento direktoriaus Alfredo Vaišnoro, žalos paskaičiavimai yra tik pirminiai, apskaičiuoti pagal išpiltą teršalų kiekį.

„Dabar vyksta valymo darbai, todėl kalbėti apie galutinę faktinę žalą gamtai anksti“, - GRYNAS.lt sakė A. Vaišnoras.

Jis teigė,kad pagal pirminius paskaičiavimus Raseiniuose buvo išpilta 255 kub. m. teršalų, tačiau tikino, kad kol vyksta tyrimas,negalintis komentuoti, ar tai yra didelis kiekis.

„Šiuo metu teršalai yra išsiurbiami ir išvežami į Rietavą,kur yra įmonė, kuri turi leidimus tvarkyti tokias atliekas“, -teigė A. Vaišnoras.

GRYNAS.LT primena, kad STT Šiaulių valdybos pareigūnai 2012 m. spalio 8-ą dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir didelės žalos gamtai padarymo Raseinių rajone.

Įtariama, kad Raseinių rajone, pažeidžiant nuotekų tvarkymo reglamentą, piktnaudžiaujant tarnyba ir siekiant materialinės naudos, iš maisto produktų perdirbimu ir gamyba užsiimančios uždarosios akcinės bendrovės Raseinių rajono savivaldybės bendrovei „Raseinių vandenys“ priklausančiu transportu reguliariai buvo organizuojamas atliekų išvežimas ir neteisėtas pylimas į gamtinę aplinką.

Raseinių rajono agentūros vyr. specialistas Augustinas Zurlys teigė, kad nuotekos buvo pilamos Raseinių rajone, netoli Palovaičio kaimo.

Atliekant ikiteisminį tyrimą šiuo metu įtarimai pareikšti 8 asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

GRYNAS.lt žurnalistams Raseinių rajono savivaldybės meras Remigijus Ačas sakė, kad šis įvykis - tai politinis susidorojimas su „Raseinių vandenų“ vadovybe ir savivaldybės tarybos nariu Jordanu Kenstavičiumi.