Jeilio universiteto (JAV) mokslininkai kasmet skelbia savo aplinkosaugos reitingą. Tyrėjai sugrupuoja šalis, pagal jų indėlį į atsinaujinančios energetikos plėtrą, CO2 emisijas, emisijų pokyčius ir t.t. Kiekvienam peržiūrėti didžiulius duomenų kiekius gali užimti per daug laiko ir būti nuobodu, todėl kompiuterinės grafikos specialistai visuomet stengiasi juos kuo paprasčiau vizualizuoti.

Universiteto mokslininkai, kartu su studentais sukūrė interaktyvų žemėlapį, kuriame pažymėtos G20 valstybės. Šios šalys yra ekonomiškai stipriausios, gamina daugiausiai, todėl ir jų energijos poreikiai didžiausi pasaulyje. Labai svarbu, kad būtent jos taptų atsinaujinančios energetikos flagmanais ir kuo greičiau mažintų savo CO2 išmetimus.

Žemėlapyje taip pat atskirai išskirtos ir 10 valstybių, kurios didžiąją dalį energijos pasigamina iš atsinaujinančių išteklių. Tai Paragvajus (100 proc. energijos gamina iš atsinaujinančių energijos šaltinių), Islandija (99,99 proc.), Mozambikas (99,2 proc.), Zambija (99,69 proc.), Nepalas (99,58 proc.), Demokratinė Kongo respublika (99,55 proc.), Albanija (99,39 proc.), Tadžikistanas (97,97 proc.), Norvegija (96,42proc.) ir Kosta Rika (99,42 proc.).

Atskirai išskirtos ir mažiausiai CO2 už vieną pagamintą kilovatvalandę (kWh)elektros energijos išmetančios valstybės. Šiame dešimtuke - tos pačios šalys, kurios gamina didžiausią dalį energijos iš atsinaujinančių šaltinių.

Paragvajus - bene pavyzdys visam pasauliui. 100 proc. elektros energijos gamina iš atsinaujinančių išteklių, o pagaminant vieną kWh energijos į atmosferą išmetamas apskritas nulis CO2. Antroje vietoje Islandija - 0,5 g CO2/kWh.