Rad­vi­liš­kie­tė Ni­jo­lė Las­taus­kie­nė ne vie­ne­rius me­tus vargs­ta dėl fe­ka­li­jų, į jos dar­žą te­kan­čių iš kai­my­ni­nia­me skly­pe sto­vin­čio tua­le­to. Val­di­nin­kai ža­da pa­dė­ti, ta­čiau tuo vis­kas ir bai­gia­si, rašo skrastas.lt.

Trū­ko kant­ry­bė

S. Da­riaus ir S. Gi­rė­no gat­vė­je gy­ve­nan­ti rad­vi­liš­kie­tė kiek­vie­ną die­ną su bai­me lau­kia smar­kes­nio lie­taus.

„Jei il­giau ar smar­kiau pa­ly­ja, nuo­te­kos iš kai­my­no tua­le­to pa­si­pi­la į ma­no dar­žą, ka­dan­gi ma­no skly­po te­ri­to­ri­ja yra že­mes­nė. Tas pa­ts nu­tin­ka ir per ato­drė­kį žie­mą ar pa­va­sa­rį pra­dė­jus tirp­ti snie­gui. Ir taip jau ke­le­rius me­tus“, – pa­sa­ko­jo N. Las­taus­kie­nė, ro­dy­da­ma į su­kiu­žu­sį sta­ti­nį už tvo­ros – kai­my­no lau­ko tua­le­tą.

Pa­sak mo­ters, so­dy­bo­je gy­ve­na nuo­mi­nin­kai. Nei jie, nei so­dy­bos sa­vi­nin­kai į pra­šy­mus su­tvar­ky­ti tua­le­tą ne­rea­guo­ja. Rad­vi­liš­kie­tė sa­kė, kad, trū­kus kant­ry­bei, ji ke­le­tą kar­tų krei­pė­si į įvai­rias ins­ti­tu­ci­jas, ta­čiau šios tik pa­ža­dė­da­vo pa­dė­ti ir tuo vis­kas baig­da­vo­si.

Kai po pa­sku­ti­nio už­py­li­mo fe­ka­li­jo­mis, mo­te­ris pa­gal­bos krei­pė­si į Sa­vi­val­dy­bės spe­cia­lis­tą sa­ni­ta­ri­jai, Rad­vi­liš­kio ap­lin­kos ap­sau­gos agen­tū­rą, su­lau­kė tik skly­po sa­vi­nin­ko reak­ci­jos.

„Jis man pa­siū­lė „ne­kel­ti vė­jų“, o tua­le­tą ka­da nors ža­dė­jo per­kel­ti į ki­tą vie­tą. Tai bu­vo dar va­sa­ros pra­džio­je. Per tą lai­ką nuo­mi­nin­kas kar­tą nu­sė­mė da­lį tua­le­to tu­ri­nio, ta­čiau, kur jį iš­py­lė – neaiš­ku. Grei­čiau­siai ant ša­lia tua­le­to sty­ran­čios šiukš­lių krū­vos, ku­ri va­sa­rą ap­že­lia pikt­žo­lė­mis“, – sa­kė mo­te­ris.

Spren­di­mo nė­ra kam priim­ti

Šiau­lių re­gio­no ap­lin­kos ap­sau­gos de­par­ta­men­to Rad­vi­liš­kio ra­jo­no ap­lin­kos ap­sau­gos agen­tū­ros ve­dė­jas Min­gai­la Sau­le­vi­čius „Kraš­to ži­nioms“ aiš­ki­no, kad jų dar­buo­to­jas pas N. Las­taus­kie­nę bu­vo nu­vy­kęs kar­tu su Sa­vi­val­dy­bės su­da­ry­ta ko­mi­si­ja.

„Tuo me­tu jo­kio iš­si­lie­ji­mo ne­bu­vo už­fik­suo­ta“, – sa­kė ve­dė­jas.

Pa­sak jo, pa­gal ra­jo­no Sa­vi­val­dy­bės Ta­ry­bos pa­tvir­tin­tas nuo­te­kų tvar­ky­mo tai­syk­les, už tin­ka­mą ir sau­gų vie­ti­nių nuo­te­kų ša­li­ni­mo įren­gi­nių eksp­loa­ta­vi­mą ir jų tu­ri­nio tvar­ky­mą at­sa­ko jų sa­vi­nin­kas ar­ba nau­do­to­jas, o Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas sa­ni­ta­ri­jai už­tik­ri­na šių tai­syk­lių lai­ky­mo­si kont­ro­lę, to­dėl agen­tū­ra ne­tu­ri tei­sės im­tis ko­kių nors prie­mo­nių.