„Lietuvos ežerų užterštumas – tai problema, kuri egzistuoja, tačiau jos nesimato, kol nepaneri po vandeniu“, - sako šiandien atidarytos parodos autorius Gintautas Krakauskas. Profesionalaus naro ir povandeninės fotografijos meistro parodoje užfiksuoti neįtikėtini vaizdai iš Lietuvos ežerų dugno – senose padangose įsikūrę vėžiai, tarp butelių bei kepsninių plaukiojančios žuvys.

„Kaskart panėrę į ežero dugną randame daugeliui tikriausiai sunkiai suvokiamą šiukšlių kiekį. Kiekvieną kartą būdamas po vandeniu užduodu sau tą patį klausimą – ar žmonės tikrai maudytųsi šiame ežere, jei pamatytų, kas „gyvena“ jo dugne? Tikiuosi, kad ši paroda visus mėgstančius poilsį gamtoje paskatins būti nors šiek tiek sąmoningesniais“, - sako parodos autorius.

Parodoje įamžintas ne tik gyvenimas po vandeniu, bet ir praėjusiais metais vykdytos Trakų Galvės ežero valymo akcijos, prie kurios prisijungė 50 narų ir dar tiek pat „Coca-Cola“ savanorių, akimirkos. Akcijos metu iš vieno gražiausių ir labiausiai turistų lankomų ežerų dugno ištraukta daugiau kaip 100 maišų įvairių šiukšlių.

Anot akcijos iniciatoriaus G. Krakausko, visus nustebino tiek šiukšlių kiekis, tiek jų įvairovė – iš dugno ištraukta žoliapjovė, kepsninė, 200 litrų statinė, didžiuliai plastikiniai lango rėmai, tarybinė špižinė šiukšliadėžė, metalinė lova ir kiti „eksponatai“. Visa tai – užfiksuota ir bus demonstruojama parodoje.

Naro parodą nemokamai šiuo metu turi galimybę apžiūrėti vilniečiai bei Vilniaus svečiai, apsilankę prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Vėliau paroda keliaus į Klaipėdą ir Šiaulius.