Lentvaryje, Trakų rajone birželio trečią dieną ugniagesiai gelbėtojai iš požeminio  konteinerio ištraukė penkis gyvus šuniukus. Dar aklus, vos savaitės ar dviejų keturkojus pastebėjo atliekų vežėjai atvykę išsivežti šiukšlių. Jie iškvietė priešgaisrinio gelbėjimo tarnybos darbuotojus.

Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Lentvario komandos skyrininkas Rolandas Lašaitis pasakojo, jog jam teko su kopėčiomis leistis į 3-4 metrų gylio konteinerį.

„Iš pradžių pranešta, kad konteineryje yra trys šuniukai. Bet įlipęs radau penkis. Ten tuose plastikiniuose spalvotuose konteineriuose, šuniukai greičiausiai buvo sugrūsti per skylę. Ropinėjo, dar buvo visai akli, tilpo į delną. Į tuos konteinerius pilamos visos antrinės žaliavos. Žmonės atnešė popierinę dėžutę ir tuos šuniukus gražiai sudėję išvykome. Bendrasis pagalbos centras informavo, kad turi atvykti policija ir gyvūnų globos tarnyba“, - apie sekmadienio įvykį pasakojo R. Lašaitis.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos direktorė Danutė Navickienė teigė, jog apie konteineryje buvusius šuniukus informaciją tarnyba gavo, tačiau neturėjo galimybės nuvykti į Lentvarį. Moteris apgailestavo, kad bendrosios pagalbos centras, iš kurio gavo pranešimą, jai nesuteikė jokio Pakalnės gatvės 44-ojo namo gyventojų kontakto. Būtent šio namo gyventojai, prie kurio ir stovėjo požeminiai konteineriai, ugniagesių teigimu, priglobė nelaimėlius mažylius.

„Mes esame savanoriška organizacija, negalime visur nuvažiuoti, niekas juk už tai nemoka. Esu dirbantis žmogus, visi kiti nariai organizacijoje – savanoriai. Šis įvykis - žiaurus elgesys su gyvūnais, tik tiek nusiraminau, kad gyventojai juos pasiėmė. Kadangi neturime vietinių gyventojų kontakto, neturime ką ir daryti, - liūdnai kalbėjo D. Navickienė. - Jau galvoju kreiptis į savivaldybę – juk nėra tarnybos, kuri galėtų atvažiuoti, paimti gyvūnus. Savivaldybė galėtų suteikti bent du etatus, sukurti dvi darbo vietas. Galėtume važiuoti kartu su gaisrininkais, įvertinti įvykį ir parašyti pareiškimą policijai. „Grinda“ - benamių gyvūnų sanitarinė tarnyba greičiausiai irgi nevažiuotų į Vilniaus rajono miestelius, o jei ir nuvažiuotų – kaip manote, kaip tais šuneliais pasirūpintų?“

LGGD Vilniaus skyriui vadovaujanti moteris piktinasi, kad tokiais atvejais į keturkojus policija neretai numoja ranka.

„Keli žmonės apklausiami ir padaroma išvada – niekas nieko nematė, niekas nieko negirdėjo. Įsivaizduokite – net dėl Kavoliuko gatvėje vykusio gyvūnų kankinimo (GRYNAS.lt rašė apie siaubingomis sąlygomis bute laikomas kates) nepradedamas ikiteisminis tyrimas. Neva trūksta įrodymų, niekas nematė paties kankinimo fakto. O gyvūnai be akių, iki šiol gydomi“, - panašias gyvūnų istorijas prisiminė D. Navickienė.

Moteris kviečia atsiliepti Lentvario gyventojus, priglobusius mažus šuniukus, išimtus iš konteinerio- organizacija padėtų juos padovanoti geriems žmonėms. Vilniaus skyriaus LGGD telefonas: 8 652 44093

Trakų rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio viršininkė Halina Šareikienė žurnalistus tikino, kad nei sekmadienį, nei šeštadienį ir netgi penktadienį toks įvykis komisariate nebuvo užregistruotas ir policijos pareigūnai į įvykio vietą nebuvo iškviesti.

Belieka tikėtis, jog mažyliais buvo pasirūpinta ir jie šiuo metu yra saugesnėje vietoje, nei antrinių žaliavų konteineris.