Trečiadienį priešpiet keletas aktyvistų su Seimo nariu Mečislovu Zasčiurinsku priešakyje surengė piketą prieš planus pakaunėje, laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) statyti atliekų ir biokuro deginimo stotį. Piketuotojai piktinasi, kad apie planuojamą projektą visuomenei pateikiama labai mažai informacijos.

Akcijos organizitoriai pranešime rašo, kad Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu, šiukšlių fabrike bus deginama 60 procentų atliekų ir 40 procentų biokuro. Fabriką planuojančios įmonės „Fortum Heat Lietuva“ direktorius Vitalijus Žūta televizijoms pasakoja, kad ketinama deginti 70 proc. atliekų.

Tačiau piketuotojai įsitikinę, kad apie projektą pasakoma ne visa tiesa.

Anot M. Zasčiurinsko, įmonės atstovai klaidina visuomenę ir ketinamas įvežti atliekas vadina biokuru.

„Kuomet statomi žymiai brangesni įrengimai, skirti ne biokuro, o atliekų deginimui, juose ir bus deginamos atliekos. Joks verslininkas niekada nepirks brangių žaliavų turėdamas galimybę naudoti medžiagas, už kurių deginimą jam pačiam dar ir sumoka”, - teigė M. Zasčiurinskas.

Trečiadienį piketutojai Laisvės alėjoje, šalia Kauno savivaldybės pastato užkūrė simbolinę krosnį bei laidė priekaištus valdžiai.