Gegužės 5 d., šeštadienį, Kėdainių rajone, Pašiliuose, 2009 m. pradėtame kurti „Neregėtos Lietuvos“ Tūkstantmečio ąžuolyne pasodinta dar 4 000 ąžuolų, tad bendras ąžuoliukų skaičius jau pasiekė 20 tūkst. ribą. Iki tikslo - 50 tūkst. ąžuoliukų - dar toli, bet organizatoriai nesibaimina ir tiki, kad jį pasieks.

Idėja išleisti specialią Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtą knygą ir pasodinti Tūkstantmečio ąžuolyną kilo albumo „Neregėta Lietuva“ autoriui Mariui Jovaišai. Jubiliejinis albumas „Neregėta Lietuva 2009“ ypatingas tuo, kad už kiekvieną nupirktą knygą sodinama po ąžuolą. Ilgainiui tai bus ne tik ąžuolynas, bet ir įdomi aplinka, kurioje bus galima leisti laisvalaikį.

Projekto autorius Marius Jovaiša dėkojo visiems, kurie palaiko šią patriotinę idėją. Visi, atsiuntę užpildytas registracijos formas, bus įrašyti ąžuolyno atminimo lentose, jiems bus išduodami pažymėjimai.

Kitais metais laukia jubiliejinis penktasis sodinimas. Kad būtų įgyvendinta svajonė pasodinti 50 000 ąžuoliukų, gali prireikti ir dešimties metų.

„Ąžuolų sodinimas jau tapo gražia tradicija, albumus nusipirkę žmonės jau žino, kad gegužės pradžioje vyks sodinimas. Šiais metais prie sodinimo labai prisidėjo įmonė „Novaturas“, idėją palaikantys darbuotojai labai padėjo sodinti medžius. Juk susirinkę ne tik dirbame, bet ir turime puikią progą pabūti gamtoje, pašvęsti ir pabendrauti“, – sakė Marius Jovaiša.

Kėdainių urėdas Juozas Girinas visus pradžiugino netikėta naujiena. “Urėdija palaikydama projektą medžius sodina ir savo iniciatyva, taigi šiandien čia auga ne 15 000, o apie 20 000 ąžuolų”– teigė Juozas Girinas.

2008 metų pradžioje pasirodęs albumas „Neregėta Lietuva“ išleistas 11 kalbų: lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, ispanų, lenkų, italų, švedų, prancūzų, japonų ir kinų. Įvairiose pasaulio šalyse surengta jau 17 albumo pristatymų ir parodų.