Vilniaus savivaldybė planuoja šiemet sostinėje pasodinti apie 600 naujų medžių ir 600 dekoratyvinių krūmų. Naujų želdinių atsiras Senamiestyje, Lakštingalos skvere šalia Konarskio g., šalia viaduko, esančio prie Spaudos rūmų, dalį augalų su gyventojų pagalba planuojama pasodinti Šeškinėje, Pašilaičiuose, Pilaitėje, Fabijoniškėse, Verkių seniūnijoje.

Sodinami medžiai atitiks reikalavimus, keliamus želdiniams mieste – bus perkami maždaug 10 metų amžiaus sodinukai suformuotomis šaknimis, medžių kamieno skersmuo sieks apie 8-10 cm. Taisyklingai pasodinti ir pritvirtinti medžiai greičiau duoda estetinį vaizdą yra tinkamesni augti miesto sąlygomis, nei miškų želdinimui skirti augalai. Be to, šiemet planuojama sodinti šiek tiek daugiau spygliuočių.

Vilniečiai, norintys savarankiškai sutvarkyti savo gyvenamąją aplinką ir pasodinti keletą augalų, gali kreiptis į savivaldybės Miesto estetikos skyrių, kuris paruoš želdinimo schemas, kad augalai būtų sodinami tinkamose vietose, nepažeistų komunikacijų. Skyriaus specialistai taip pat pateiks rekomendacijų, kokius želdinius geriau sodinti tam tikroje vietoje.

Artimiausiu metu Vilniaus savivaldybės interneto portalo interaktyviajame žemėlapyje bus pažymėtos vietos, kuriose planuojama sodinti naujuosius želdinius.

-Gamtosauga-

Miestų apželdinimas, tai net aplinkos gražinimas, bet ir vienas iš būdų kovoti su tarša. Medžiai ir krūmai sugeria teršalus ir "užrakina" juos savyje. Svarbiausia, kad mažinami CO2 kiekiai atmosferoje ir švelninama klimato atšilimo problema.