Rabate (Marokas) vykstančioje 8-tojoje Europos Parlamento ir Viduržemio jūros regiono valstybių sąjungos parlamentinės asamblėjos (EuroMed) sesijoje pritarta rezoliucijai dėl pasaulinės švarinimosi akcijos “Darom” (Let’s Do It). Taip pat pritarta ir visiems Europos Parlamento narės iš Lietuvos Radvilės Morkūnaitės siūlymams, kuriais skatinama didinti visuomeninių organizacijų įtaką priimant sprendimus dėl atliekų tvarkymo, plėtoti paramos programas visuomenės iniciatyvoms, kuriomis siekiama rūpintis aplinka.

Patvirtindamos šią Europos Parlamento delegacijos pasiūlytą rezoliuciją, 17 Viduržemio jūros regiono valstybių (Albanija, Alžyras, Bosnija and Hercegovina, Kroatija, Egiptas, Izraelis, Jordanija, Libanas, Mauritanija, Monakas, Juodkalnija, Marokas, Palestinos Savivalda, Sirija, Tunisas ir Turkija) išsakė pritarimą dokumente siūlomiems būdams gerinti atliekų tvarkymo situaciją Viduržemio jūros regione.

Pasak Europos Parlamento narės Radvilės Morkūnaitės, prieš metus delegacijoje pasiūliusios imtis šios iniciatyvos, tai visų pirma reiškia, kad rezoliucijai pritarusios valstybės tokiu būdu išsakė ketinimus paisyti ES standartų, imtis reikiamų teisės aktų tvarkymo bei užtikrinti administracinius gebėjimus, kad būtų paisoma atliekų tvarkymo hierarchijos, daugiau dėmesio skirima pavojingų ir nuodingų atliekų tvarkymui, antriniam žaliavų panaudojimui.

“Ypatingai svarbu, kad šia aplinkos tvarkymo akcija ir jos sklaida vis daugiau valstybių imasi iniciatyvos raginti visuomenę prisiimti atsakomybę dėl savo aplinkos, keistis patirtimi su turinčiais patirties. Tokia atsakomybė - ne tik švaresnė aplinka, bet ir pačios visuomenės savivokos augimas, o tokių projektų, kaip “Darom” įgyvendinimas – puiki galimybė stiprinti pilietinę visuomenę Viduržemio jūros regione. Labai džiaugiuosi, kad Estijoje ir Lietuvoje startavusi švarinimosi akcija “Darom” jau turi kuo pasigirti ir nemažoje dalyje ES valstybių. Tai puikus pavyzdys, kai iniciatyva dėl rūpesčio savo aplinka kyla iš pačių žmonių ir perauga į vertingą ir rezultatyvų visuomenės bendradarbiavimą su valdžios bei verslo struktūromis”, - po pritarimo rezoliucijai sakė EP narė Radvilė Morkūnaitė.

Lietuvos europarlamentarė taip pat pabrėžė būtinybę kuo plačiau skatinti “Let’s do it” iniciatyvai pritarusių valstybių piliečius dalyvauti, o politikus - prisidėti prie projekto idėjos populiarinimo. R.Morkūnaitė tikisi, kad "World Cleanup - Let's Do It" iniciatyva sulauks dėmesio ir JTO (Jungtinių Tautų Organizacijos) darbotvarkėje, pritariant deklaracijai pasauliniu lygiu.

2011 pavasarį EP narė Radvilė Morkūnaitė kartu su keletu kolegų europarlamentarų išreiškė paramą švarinimo akcijoms "Darom" ir inicijavo Europos Parlamente (EP) rašytinę deklaraciją, kuria raginta surengti tokias akcijas visose Europos Sąjungos valstybėse. Minėtą deklaraciją, kurioje projektas "Darom" įvertintas kaip svarbi visuomenės švietimo ir atsakomybės už atliekų tvarkymą ir rūšiavimą ugdymo priemonė, tuomet savo parašais parėmė 406 EP nariai.