Pasak mokslininkų, šiuo metu saulės radiacijos pliūpsnių sukeltos magnetinės audros veikia žmonių sveikatą ir elgesį. Sutapimas ar ne, bet brakonierių aktyvumas pastebimai išaugo. Štai vien savaitgalį Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai išaiškino 8 aplinkosaugos reikalavimų pažeidimus gyvosios gamtos apsaugos srityje.

 Gavę informaciją apie Debeikių seniūnijoje (Anykščių r.) rastą kilpoje įkliuvusią ir jau nebegyvą stirną, Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė pasalą, tikslu sulaikyti šiuo draudžiamu būdu medžiojantį asmenį. Po paros laukimo, sekmadienio ryte, apie 7 valandą miške pasirodė pilietis, kuris patikrinęs ir daugiau pastatytų kilpų, pasiėmė sugautą stirną. Kai pažeidėjas nešinas grobiu pajudėjo link namų, buvo iš karto sulaikytas. Tai šalia esančio Leliūnų kaimo (Anykščių r.) gyventojas. Pažeidėjęs aiškino, kad stirnienos užsimanė artėjančio gimtadienio proga. Buvo rastos dar 4 pastatytos kilpos, kurias pareigūnai nurinko. Kilpininkui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta bauda nuo 2000 iki 4000 Lt ir už neteisėtai sugautą stirną teks atlyginti 318,90 Lt gamtai padarytą žalą.

Neteisėtai žvejojantys masalui naudojant žuvelę Arino ežere (Molėtų r.) buvo sulaikyti du Pabradės miestelio (Švenčionių r.) gyventojai. Pastarasis, siekdamas išvengti atsakomybės už neteisėtą žvejybą ir neteisėtai sugautą lydeką, kelis kartus pareigūnams melavo savo asmens duomenis ir tikrai kas esąs, prisiminė, kai pareigūnų buvo paprašytas vykti į Molėtų policijos komisariatą asmenybei nustatyti.

Utenykščio, Uteno ir Pliaušio ežeruose (Utenos r.) masalui naudodami žuvelę žvejojo ir akistatos su pareigūnais neišvengė ir dar keturi Utenos m. gyventojai. Visiems pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, bus skirtos administracinės nuobaudos, o už neteisėtai sugautas lydekas teks atlyginti gamtai padarytą žalą.