Akcijos „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ metu šiemet surinktas rekordinis kiekis nebereikalingų eglučių. 12-os Lietuvos miestų gyventojai po švenčių į specialius konteinerius sunešė 700 kubinių metrų medelių, iš kurių bus pagamintas ekologiškas biokuras. Tai didžiausias kiekis surinktų eglučių per šešis akcijos vykdymo metus.

Daugiausiai eglučių į konteinerius atnešė sostinės gyventojai – net 500 kubinių metrų. Pernai metais tiek medelių buvo surinkta visoje Lietuvoje. Aktyviai akcijoje dalyvavo Klaipėdos ir Neringos gyventojai, kurie sunešė daugiau kaip 110 kubinių metrų eglučių.

Visi surinkti medeliai bus susmulkinti ir paversti į drožles bei granules, skirtas namų apšildymui. Skaičiuojama, kad iš 700 kubinių metrų eglučių bus pagaminta apie 70 kietmetrių biokuro, iš kurio bus gauta apie 130 tūkst. kilovatų šilumos energijos.

Saulius Budrevičius, ekologijos verslo bendrovės „Ecoservice“ vadovas, džiaugiasi, kad jau šeštus metus organizuojama akcija sulaukia vis daugiau gyventojų dėmesio. „Kasmet surenkamas vis didesnis eglučių kiekis parodo žmonių norą tvarkingai atsisveikinti su šventiniais medeliais, neišmesti jų bet kur. Mūsų tikslas – paskatinti žmones rūpintis aplinka, kurioje gyvename, neteršti gamtos. Kiekvienas, atnešęs eglutę į specialius konteinerius, padarė gerą darbą gamtai. Tikimės, kad kitais metais surinksime dar daugiau medelių“, - sako S. Budrevičius.

Šiemet akcija „Kalėdinė eglutė – namų šilumai“ vyko 12-oje šalies miestų.