GRYNAS.lt skaitytoja iš Kudirkos Naumiesčio atsiuntė laišką, kuriame pasakoja apie miesteliui gresiančią ekologinę katastrofą.

Tolumoje matosi Vinco Kudirkos vardo gimnazijos pastatai Kudirkos Naumiestyje. Gimnazijos futbolo aikštės vartai jau stovi išmatose. Čia net pievos neįmanoma nupjauti - teritorija užteršta fekalijomis su natūraliu žmogiškų išmatų atspalviu ir atitinkamais, gerai aromatizuotais, kvapais. Įsivaizduokite, kad vaikai žaisdami ir truputį stipriau paspyrę kamuolį, jį turi išsigriebti tiesiogiai iš srutų. Romantiška...

Pro šias gražias kraštovaizdžiu ir aromatais turtingas vietas kiekvieną mokslo dieną, per fizinio lavinimo pamokas, apšilimui bėga moksleiviai

Ir bėga jie šia beržų alėja, kvėpuodami iki kaulų smegenų prasiskverbiančiu aromatu, kur kairėje ,,geras“ iki pusės aikštynas, dešinėje Širvintos upė, tolumoje matosi istorinis tiltas, jungiantis mūsų Tėviškę su Karaliaučiaus žemėmis.

Šiais laikais labai populiarūs pažintiniai takai. Vertėtų pagalvoti apie tokio steigimą Kudirkos Naumiestyje. Juk žmonės lankytų ne tik dr. Vinco Kudirkos muziejų, bet ir šias egzotines vietas...

S. Dariaus ir S. Girėno gatvės, kuri užsibaigia akligatviu, pabaigoje ir yra šis grožio kampelis, persunktas žmogiškais aromatais, kuriais, kai būna palanki vėjo kryptis, iki pykinimo ,,mėgaujasi“ dalis Kudirkos Naumiesčio miesto gyventojų ir gimnazistai kartu su pedagogais.

Gražu, kai futbolo vartai tokiame kemsyne - žaidėjams gynyboje lengviau...

Gyventojai ir gimnazijos direktorius, pedagogai ir moksleiviai jau praradę viltį, kad kas nors kada nors sustabdys ir likviduos čia didėjančią ir artėjančią ekologinę katastrofą. Jau dešimt metų niekas neatsako, kodėl suserga aplinkiniai Kudirkos Naumiesčio gyventojai ar moksleiviai.

Visi Kudirkos Naumiesčio gyventojai, esami ir buvę seniūnai, bei seniūnaičiai žino, valstybinės aplinkos apsaugos ir gyventojų sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat žino, kad į S.Dariaus ir S.Girėno gatvės lietaus kanalizacijos tinklo liniją, išvestą į gimnazijos aikštyno teritoriją, savavališkai pasijungę 14 gyventojų šeimų, parapijos senelių globos namų fekalijos, kur yra valgykla, užsiimanti ir viešu maitinimu. Po pastato rekonstrukcijos valstybinė komisija prieš gerą dešimtmetį priėmė specialios paskirties pastatą eksploatacijai. Pasirašė ir valstybinių įstaigų pareigūnai, taip leisdami daryti gamtai ir žmonių sveikatai žalą. Ne taip sau žalą, o su baisiausiomis ligų bacilomis.

Numinti valdžios slenksčiai, žmonės jau dešimt metų skundžiasi vos ne kasdien. Aplinką ir žmonių sveikatą saugantys pareigūnai atvyksta ir išvyksta, niekas nesikeičia. Ir toliau pratęsiami leidimai valgyklai, kur organizuojamos įvairios iškilmės, nebaudžiami savavališkai fekalijas į aplinką išleidžiantys privačių namų savininkai.

Naumiestiečiai jau nežino kur kreiptis pagalbos, gelbėti juos nuo šitokios taršos, nuo gresiančių įvairiausių žmogui pavojingų ligų ir saugoti gamtą. Tik ar bus kada nors likviduota ši ekologinė katastrofa, o pažeidėjai ir iki tokios situacijos privedę pareigūnai nubausti?