Kauno miesto savivaldybė ruošiasi artėjančioms didžiausioms metų šventės. Nuspręsta apšviesti ir šalia pagrindinio laikinosios sostinės savivaldybės pastato Laisvės alėjoje esančius beržus. Tačiau, atrodo, kad Kauno valdininkai pernelyg ilgai sprendimo neieškojo ir elektros dėžutes sukalė tiesiai ant beržų.

Pasirinktas paprasčiausias variantas – tiesiog nuo savivaldybės pastato nutiestas elektros kabelis, o ant beržų varžtais prisuktos elektros dėžutės.

„Taigi ji (elektros dėžutė – DELFI) pririšta. Čia nieko su vinimis nepadaryta. Mes juk taip nedarome“, - gana naiviai aiškino Kauno savivaldybės Administracinių pastatų priežiūros poskyrio vedėjas Gediminas Barkauskas, nors akivaizdžiai matosi, kad dėžutės prisuktos varžtais.

Priėjus prie pačių beržų G. Barkauskas dar bandė aiškinti, kad dėžutės laikosi tik ant kabelių, tačiau galų gale pripažino, kad buvo padaryta klaida.

Apskritai G. Barkauskas nesugebėjo aiškiai pasakyti, kas prie medžių pritvirtinta.

„Viskas yra padaryta pagal saugumo reikalavimus ir yra tenai srovės nuotėkio relė. Jeigu kas - tai viskas automatiškai išsijungia. Čia viskas pagal saugumo reikalavimus. Mes dirbame ne pirmi metai ir čia yra beržai, eglės. Kur yra tokie prietaisai tai jie ir turi būti. Čia yra visa ta įranga dėl saugumo technikos, kad nebūtų nelaimingų atsitikimų. Ta dėžutė yra srovės nuotėkio relė. Ar tik relė? Taip, kas nors dar ten yra“, - DELFI teigė G. Barkauskas.

Kiti Kauno valdininkai buvo atviresni ir pripažino, kad pasirinktas sprendimas – logiškai nepaaiškinamas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis svarstė, kad būtų geriau, jei elektros dėžutės būtų pakabintos ant specialių stulpelių. Taip pat A. Pakalniškis abejojo, ar apskritai galima elektros dėžutes tvirtinti ant gyvų medžių.

Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas apskritai susilaikė nuo bet kokių komentarų.

„Taip daryti negalima ir nėra ką čia daug kalbėti“, - konkreti buvo Radeta Savickienė, Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją