Gyvūnų globos organizacijai „Penkta koja“ žmonės, skirdami 2% nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčių, paaukojo daugiau nei 52 tūkstančius litų. „Visa suma ta pačią dieną kai tik ją gavome buvo sumokėta už pastatą kuriame jau greitai įsikurs visus standartus atitinkanti gyvūnų prieglauda su dienos centru, skoloje už patalpas likome 19 000 litų,“ - sakė VšĮ „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė. Taip pat ketinama skolintis patalpų įrengimo darbams. Prieglauda drąsiai tai daro, nes patalpų poreikis yra milžiniškas, teigia direktorė.

Svariu 10 000 litų indėliu prie prieglaudos patalpų įsigijimo prisidėjo ir bendrovė „Lytagra“.

Organizacijos atstovė A. Volockytė džiaugiasi, kad mažiau nei metus veikianti „Penkta koja“ subūrė didelį draugų ratą visoje Lietuvoje, organizacijai padeda ir užsienyje gyvenantys lietuviai. „Turime virš 100 globotinių ir nors dažniausiai į vieno padovanoto vietą atkeliauja trys nauji keturkojai, tikime, kad mūsų ir kitų organizacijų iniciatyva pasieks savo tikslus, kad visuomenė taps atsakingesnė gyvūnų atžvilgiu ir beglobių, nuskriaustų gyvūnų mažės“, - kalba A. Volockytė.

VŠĮ „Penkta koja“ gautą paramą panaudojo šioms būsimos prieglaudos patalpoms įsigyti

Daugiausia gaunamų paramos lėšų organizacija išleidžia veterinarijos paslaugoms.
„Visus gyvūnus gydome, sterializuojame ir kastruojame, skiepijame - visa tai kainuoja didelius pinigus, nepaisant to, kad dirbame su labais geros širdies veterinarais, kurie mums daro dideles nuolaidas ir gydo gyvūnus į skola, o mūsų skolos - nemažos,“ - teigia direktorė. Organizacija džiaugiasi visuomenės paramą ir optimistiškai žvelgia į ateitį. „Mes visus labai kviečiame prisijungti - neįtikėtina kaip greitai vyksta darbai kai juose dalyvauja tiek daug gražios įdėjos vedinų žmonių,“ - džiaugiasi „Penktos kojos“ direktorė.