Nemažai savininkų, turėjusių anksčiau Lietuvoje populiarius metalinius garažus, juos pardavė metalu susidomėjusiems žmonėms, o šie atvykę ir nulupa tik metalą. Jų vietoje lieka stirtos senų tepaluotų skudurų, gabalai pabirusios akmens vatos, lentgalių, plastikinės taros, senų padangų ir kito jovalo.

„Alytaus naujienos“ rašo, kad metalinių garažų sovietmečiu pridygo kaip grybų po lietaus. Jiems skirtos teritorijos siekia hektarus.

Pagal įstatymus, laikinas statinys skiriamas naudoti ne ilgiau kaip trejus metus. Metaliniai garažai Alytuje, Kalniškės gatvėje, šį terminą viršijo daugiau kaip dešimt kartų. Automobiliai jau nėra prabanga, jie laikomi arčiau namų, tad dauguma garažų nebenaudojami pagal paskirtį, yra ir labai blogos būklės.

Laikinųjų metalinių garažų Kalniškės gatvėje pirmininkas Vaclovas Ruseckas tikino, kad palaida bala išėjo, kai Alytaus apskrities administracija paskubomis savininkams grąžino žemę su žmonių garažais. „Mes nežinome, kaip elgtis, nes oficialaus pranešimo apie šį faktą iki šiol nesame gavę. Nauji žemės savininkai mums rodo savo dokumentus, mes atsidūrėme nepavydėtinoje padėtyje. Jie net pradėjo buldozeriais nustūminėti garažus“, - teigė pirmininkas.