Šiuo metu Panevėžio apskrityje vykdomas vandens tiekimo ir nuotekų infrastruktūros plėtros projektas suskirstytas į keturis etapus. Jų bendra vertė – beveik 36,9 mln. Lt. UAB „Aukštaitijos vandenys“ į projektą investavo 1,88 mln. litų, o Europos Sąjunga - daugiau nei 31,3 mln. litų. Dar apie 3,7 mln. litų skirta iš Lietuvos Respublikos biudžeto.

Pirmasis projekto etapas yra jau baigtas, jo metu buvo paklota 20 kilometrų vandentiekio ir per 16 kilometrų nuotekų tinklų, įrengta 10 nuotekų perpumpavimo siurblinių. Šių metų vasaros duomenimis, prisijungusiųjų prie naujai įrengtų nuotekų ir vandentiekio tinklų gyventojų skaičius siekia atitinkamai 485 ir 493 gyventojus, o galimybė prisijungti buvo sudaryta atitinkamai 1319 ir 1298 gyventojams.

Antrojo etapo metu nutiesta 15 kilometrų nuotekų ir 12 kilometrų vandentiekio tinklų, įrengtos 8 nuotėkų siurblinės. Kol kas prisijungė 138 gyventojai, planuojama, kad šis skaičius išaugs kelis kartus. Baigiamas įgyvendinti ir trečiasis etapas. Todėl prie nuotekų ir vandentiekio sistemų gali prisijungti 945 Panevėžio gyventojai.

Atitinkamai 607 ir 556 miesto bei aplinkinių kaimelių gyventojai galės prisijungti prie naujų nuotekų bei vandentiekio tinklų užbaigus ketvirtąjį projekto etapą.

Gyventojai, nusprendę atsikratyti vargų dėl geriamojo vandens kokybės ir nuotekų šalinimo bei prisijungti prie centralizuotos sistemos turėtų kreiptis į UAB „Aukštaitijos vandenys“, kuri išduoda projektavimo sąlygas. Už jas mokėti nereikia. Kitas žingsnis – kreiptis į licencijuotus projektuotojus, kurie parengtų vandentiekio ir nuotekų tinklų projektą. Gyventojams savo resursais įsirengus įvadinius tinklus, apie tai reikia pranešti „Aukštaitijos vandenų“ bendrovės specialistams, kol tinklai dar neužpilti žemėmis. Specialistai įvertins, ar viskas atlikta pagal nustatytus reikalavimus.