Penktadienio naktį Panoterių kaime, Jonavos rajone nutikęs įvykis byloja, jog Svajūno Beniuko ir jo sužaloto šunelio Pipiro istorija kai kurių gyventojų taip ir neišmokė humaniškumo.

Rugpjūčio 19 dieną Jonavos policijos komisariato pareigūnai kreipėsi į organizacijos „Penkta koja“ savanorius. Jie pranešė, jog vienas gražiu elgesiu su šunimi niekuomet nepasižymėjęs gyventojas iš antrojo namo aukšto išmetė vos 2-3 mėnesių kalytę. Policijos pareigūnų teigimu, šis asmuo yra teistas ir atlikęs bausmę, nevengdavo išgerti.

Savaitgalį dar ruseno viltis šunį išgelbėti

Gyvūnui buvo sužalotos kojos, stuburas, šlapimo pūslė, tačiau savanoriai globojo jį visą savaitgalį, tikėdamiesi prasidėjus darbo savaitei atlikti sudėtingą operaciją. Vis dėlto antradienį, rugpjūčio 23-ią dieną, „Penktos kojos“ savanorė Agnė Volockytė portalui GRYNAS.lt atskleidė, jog kalytę teko užmigdyti.

„Jau nieko nebuvo galima padaryti. Iš pradžių galvojome, kad stuburas nebus pažeistas. Tačiau iš tiesų buvo trūkęs nervas, plyšusi šlapimo pūslė. Nors stuburas nelūžo, šunelis nebejautė galinių kojyčių“, - liūdnai kalbėjo savanorė.

Kalytės gelbėjimui buvo sutelktos didelės pajėgos – savanorės teigimu, šuo pirmiausia buvo nuvežtas į naktį dirbančią Žaliakalnio veterinarijos kliniką, kitą rytą – pas Raudondvario veterinarus. Pirmadienį kalytės rentgeno nuotrauka nukeliavo į Evaldo Diržinausko veterinarinę tarnybą, ją apžiūrėjo netgi Kauno klinikų neurologas Antanas Vaitkus. Tačiau gydytojų diagnozė buvo liūdna – nutraukti nervų kanalai, kalytė negalės vaikščioti.

Šeimininkas teistas už plėšikavimus ir chuliganizmą

„Kaimynai pasakojo, kad šeimininkas šį šunelį jau anksčiau auklėjo smurtiniu būdu...“ - prisimena A. Volockytė.

Jonavos rajono policijos komisariato organizacinio poskyrio viršininkas Mindaugas Juknys patvirtino, kad toks įvykis Panoterių kaime užregistruotas, bei pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Iš Panoterių kaime esančio aštuonių butų dviaukščio namo, tas asmuo, įtariama, išmetė šunį, - teigia pareigūnas. - Įtariamojo namuose neradome, greičiausiai jis susivokė, kad gresia atsakomybė.“

M. Juknys atskleidė, jog šuns šeimininkas kartą jau buvo teistas už plėšikavimus ir chuliganizmą. Vyras atliko bausmę ir 2009-siais išleistas į laisvę. Kaimynai skundėsi, jog vyras mėgdavo išgerti ir patriukšmauti, galimai rėkdavo ant šuns ir jį spardydavo. Šį kartą apklausti kaimynai tikino vėl girdėję triukšmą bute, gyventojams pasirodė, kad keiksnotas būtent šuo. Netrukus kalytė pastebėta gulinti prie namo ant pievutės ir nejudanti.

Jonavos policijos komisariato organizacinio poskyrio viršininkas neabejoja, jog žiauriai šunį nužudęs šeimininkas bus surastas.

Jam gresia viešieji darbai, areštas, bauda arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.