Naktį ganyklose ir aplink namus deginami laužai, statomos šviesą atspindinčiomis liemenėmis vilkinčios baidyklės, pamiškės gyventojai į kiemą eina apsiginklavę peiliais. Taip nuo vilkų ginasi Pasvalio, Biržų ir Kupiškio rajonų gyventojai.

Šią vasarą Biržų rajone esančiuose Guodžių, Šukionių ir Mieliūnų kaimuose vilkai papjovė vienuolika gyvulių, Pasvalio rajone aplink Valakus ir Gulbinėnus – septynis. Kupiškio rajone, Šimonių seniūnijoje, vilkų medžioklės aukomis tapo penkios telyčios, rašo „Lietuvos rytas“.

Pamiškių gyventojai ir medžiotojai vienu balsu tvirtino – anksčiau vilkai taip įžūliai nesielgdavo. Jų skaičius esą smarkiai išaugo per pastaruosius penkerius metus.

Daujėnų seniūnas Vladas Vitkauskas neslėpė, kad apylinkėse netrūksta ir gaujomis valkataujančių šunų. Bet trečiadienį Valakų kaime, ūkininko Egidijaus Šinkevičiaus ganykloje, apsilankiusiems keliems medžiotojams abejonių neliko. Iš devynių mėnesių telyčios liekanų esą buvo akivaizdu, kad čia puotavo ne sulaukėję šunys, o vilkai, rastos jų pėdos.

Pasvalio rajone, Galinių vienkiemyje, sodybą iš miško užsukantys vilkai tapo beveik kasdienybe. Per metus plėšrūnai kieme nudaigojo keturis šunis, o neseniai vilkas vaikų akivaizdoje iš kiemo nusinešė šeimos užaugintą priklydusį stirniuką.

Su Pasvalio rajonu besiribojančiame Biržų rajono Guodžių kaime gyvenanti Birutė Adomaitienė sako praėjusios savaitės pabaigoje dėl vilkų išpuolių prarado jau antrą telyčią šią vasarą.
„Gyvulys ganėsi kieme, visai po langais. Šalia namo – plentas, kur nuolat važiuoja vilkikai. Bet vilkai nieko nebijo“, – „Lietuvos rytui“ teigė ūkininkė.