„Rūkyk šunį“, „Šuo irgi gėlė“, „Mėta - ne šuo“, „Šuo nėra brangus“, „Šuo - geriausias tavo draugas“, „Pridekit šunio“, „Žalias, purus šuo“, „Nepirk šunio - augink!“ - tokius šūkius alytiškiai pastebėjo praėjusį penktadienį. Tai kinologų akcija, chuliganizmo protrūkis ar ezopinė kalba, reiškianti kitką, o ne naminį gyvūnėlį?

Neįprasti šūkiai ant sienų atsirado naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Juodais purškiamaisiais dažais aprašinėtos sienos Naujojoje gatvėje, ant daugiabučių Žuvinto gatvėje, Ugniagesių gatvėje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, ant Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei mokesčių inspekcijos pastatų. Taip pat virš dienraščio „Alytaus naujienos“ durų, „Volungės“ pagrindinės mokyklos, Sporto mokyklos, prekybos centrų „Nemunas“ ir „Varlė“, prie Jazminų turgavietės.

Dauguma užrašų, kuriuose minimas šuo, parašyti su gramatinėmis, skyrybos klaidomis, necenzūriniais žodžiais, rašo „Alytaus naujienos“.

Tarp jaunimo žodis „šuo“ nebūtinai reiškia naminį gyvūnėlį. Slengas „rūkyti šunį“ vartojamas, kai nenorima pasakyti tiesiogiai - rūkyti marihuaną, dar vadinamą „žolyte”. Žodis „žolė“ nėra minimas tiesiogiai, todėl pareigūnai šių užrašų nelinkę vertinti kaip žolės vartojimo skatinimo akcijos.

„Ar tokie grafičiai turi prasmę? Taip. Ar turi reikšmę? Taip. Bet ar tai menas? Ne“, - įsitikinęs alytiškis Vilniaus dailės akademijos absolventas Algirdas Gataveckas. Jo manymu, šuo nebūtinai reiškia „žolytę”, nes tokios anoniminės žinutės skirtos paprastam žmogui. Šuns motyvas pasirinktas neatsitiktinai - seilėjasi, žymi savo teritoriją. „Anonimas nori būti pastebėtas. Matau, kad pavyko“, - teigia A.Gataveckas.