Ketvirtadienį Seimas atidėjo Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimo projekto priėmimą - už delsimą į Lietuvos teisę perkelti Europos Sąjungos direktyvas Lietuvai tebegresia baudos.

Ketvirtadienį projektas Seime įstrigo, kai parlamentarai pritarė Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus pataisoms, dėl kurių anksčiau gauta neigiama Vyriausybės nuomonė - pagal procedūras, projektas dėl to grąžintas atgal pagrindiniam komitetui ir visas Seimas jį vėl svarstys po dviejų savaičių.

Tačiau ES direktyvos dėl atliekų tvarkymo į nacionalinę teisę turėjo būti perkeltos iki praėjusių metų gruodžio 12 dienos.

Pernai apie dėl įsipareigojimų nevykdymo gresiančias baudas perspėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sukritikavusi Aplinkos ministeriją (AM), kuriai buvo skirta parengti įstatymo pakeitimų projektą.

„Lietuva vėluoja įgyvendinti ES sąvartynų direktyvą. Dėl to ne tik kenčia šalies gyventojai, bet gresia ir daugiau nei pusės milijono eurų bauda”, – dar rugsėjo pradžioje sakė D. Grybauskaitė.

AM projektus Seimui pateikė pernai rugsėjo 22-ąją. Šių metų sausio 27 dieną Lietuva gavo oficialų Europos Komisijos (EK) kreipimąsi, kuriame pranešama, jog terminas direktyvos perkėlimui pažeistas ir šaliai gresia baudos.

Anot AM, kovo 27-ąją suėjo dviejų mėnesių Lietuvai skirtas laikotarpis, per kurį šalis turėjo priimti visus direktyvai perkelti būtinus teisės aktus ir pranešti apie tai EK.