Vilniuje užgeso Katedra ir varpinė, Rotušė, Trijų kryžių kalnas, Gedimino prospektas, Pilies ir kitos centrinės gatvės.

"Stebėdami įsisiautėjusią stichiją Japonijoje, Naujojoje Zelandijoje, Kinijoje, Indonezijoje, nusinešusią tūkstančių žmonių gyvybę, negalime užmerkti akių į planetos siunčiamus perspėjimus. Susirūpinimą kelia jau ne be tai, kaip gyvens mūsų ateities kartos, bet kaip gyvensime mes patys, jei nepakeisime savo požiūrio. Džiaugiuosi, kad dalyvaudami šioje akcijoje Lietuvos žmonės yra kartu su pasauliu ir atsakingai bei sąmoningai žvelgia į ateitį", – sakė "Žemės valandos" ambasadorius Lietuvoje prezidentas Valdas Adamkus.

Šiemet akcijoje dalyvavo 131 pasaulio šalis, tarp jų – ir Lietuva. Valandai šviesas išjungė Vilniaus prekybos centras "Ozas", bankas "Swedbank", picerijų tinklas "Čili", Druskininkų vandens parkas ir nemažai kitų verslo įmonių bei organizacijų.

Nepaisant religinių, rasinių, tautinių skirtumų, valandai užgeso Indijos vartai Bombėjuje, Eifelio bokštas Paryžiuje, Brandenburgo vartai Berlyne, Atpirkėjo Kristaus statula Rio de Žaneire, Nacionalinis mauzoliejus Pakistane, Pasaulio prekybos centro dangoraižiai Pekine, Karaliaus rūmai Bankoke, Didžioji sinagoga Budapešte, Helsinkio katedra, Ganto tiltas Los Andžele ir dar daug kitų reikšmingų pasaulinio garso objektų. Šie objektai tapo stipriais simboliais, primenančiais, ką galima nuveikti, kai žmonės, organizacijos ir vyriausybės susivienija dėl bendro tikslo.

"Žemės valanda" prasidėjo nuo vieno miesto – Sidnėjaus, kuris išjungė šviesas 2007 m. Jau po metų idėja apskriejo visą pasaulį ir dabar "Žemės valanda" vadinama didžiausiu savanorišku žmonijos geros valios aktu.

LEAD Technologies Inc. V1.01

DELFI, Grynas.lt ir Zemesvalanda.lt kviečia visus, neabejingus šiai globaliai iniciatyvai, jungtis prie tarptautinės bendruomenės ir fiksuoti Žemės valandos įvykius.

Visus užfiksuotus kadrus šio šeštadienio vakarą, kaip gęsta šviesos ir miestai atsikvepia, kviečiame dėti šiame albume
.

Patys įdomiausi, gražiausi ar labiausiai įkvepiantys kadrai bus išsiųsti į tarptautinę Žemės valandos organizaciją Australijoje, kuri publikuos juos savo tarptautinėje svetainėje, kad juos pamatytų visas pasaulis.

Taip pat įdomiausio kadrų autorių apdovanosime 300 Lt čekiu apsipirkti prekybos centre „Ozas“ Vilniuje.

Jūsų nuotraukų laukiame iki balandžio 3 dienos.