Centrinė suprojektuoto komplekso piramidė kyla į 50 metrų, o aštuonios ją supančios - į 22 metrų aukštį.

Dieną jų funkcija - rinkti ir kaupti saulės energiją. Kiekvienas iš saulės elementų statinių paviršiuje pagamintas iš stiklo ir silikono, o visi kartu jie pajėgūs energija metus aprūpinti 250 namų. Nors toks galingumas nėra išskirtinis, skaičiuojama, kad komplekso statyba atsipirktų per penkerius metus.

Anot autorių, kiekvienas galės "prieiti ir paliesti alternatyviąją energetiką" ir taip geriau su ja susipažins.

Projektas sukurtas ir kaip meno kūrinys: mažesniosios piramidės simbolizuoja aštuonias arabų išskiriamas mėnulio fazes ir, naktį reguliuojant komplekso apšvietimą, veikia kaip mėnulio kalendorius.

Tikimasi, kad Roberto Flottemescho, Jen DeNike, Johannos Ballhaus ir Adriano P. De Lucos sukurtos piramidės Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje taptų ir turistų traukos objektu. Šiuo metu statyboms ieškoma partnerių. Piramidėms numatyta teritorija yra penki kilometrai nuo tarptautinio oro uosto, todėl jas atvykėliai išvystų dar lėktuve.

Palyginti su Gizos piramide Egipte, centrinė komplekso Abu Dabyje piramidė būtų beveik triskart mažesnė: iš pradžių Gizos piramidės aukštis siekė 146,5 metro, dabar jis yra apie 138,8 metro.