„Sostinės savivaldybė laikosi pozicijos – teritorija tarp Geležinio Vilko ir Mokslininkų gatvių yra visuomeninės paskirties ir joje turi būti plėtojama socialinė, aptarnavimo ir paslaugų veikla. Todėl mes nepritariame, kad šioje vietoje, kur plečiami ir vystomi gyvenamųjų namų rajonai, būtų tvarkomos pavojingos žmonių sveikatai atliekos“, – išplatintame pranešime teigė Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

Savivaldybė nurodo, jog Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas (RAAD), neatsižvelgdamas į vietos valdžios nepritarimą, priėmė teigiamą sprendimą dėl poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos ir taip leido pavojingas atliekas šioje teritorijoje tvarkančioms įmonėms – Valstybiniam mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centrui bei bendrovei „Tikslioji sintezė“ – pradėti leidimų atnaujinimo ir derinimo procedūras.

Fizinių ir technologijos mokslų centras prieš porą metų kreipėsi į savivaldybę dėl pavojingų atliekų nukenksminimo baro, esančio Akademijos g. 7, rekonstrukcijos ir modernizavimo, pateikdamas poveikio aplinkai vertinimo programą ir ataskaitą.

Savivaldybė šiai ataskaitai nepritarė, nes planuojama rekonstrukcija bei modernizacija ir su tuo susijusi veikla – pavojingų atliekų nukenksminimas – neatitinka tarybos patvirtinto Bendrojo plano iki 2015 metų, pagal kurį ir nepavojingų atliekų tvarkymui skirtos teritorijos yra pažymėtos specialiose vietose.

Vilniaus savivaldybė skalbia, jog, nepaisant šiuo klausimu dar vykstančių teisminių procesų, Vilniaus RAAD patvirtino poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą, kurios tikslas – gauti leidimą tvarkyti daugiau pavojingų atliekų rūšių, nei jų buvo tvarkoma iki šiol.