Bendrovė "Orlen Lietuva" praneša, kad nuotėkis aptiktas vamzdyne Polockas-Ventspilis ties Bryzgių kaimu.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento(PAGD) atstovas Vladas Rakštelis antradienio rytą nurodė, kad avarijos vietoje, saugodami, kad nekiltų gaisras, budi pareigūnai. Į įvykio vietą išsiųsta degalų siurbimo stotis, kuri turėtų padėti surinkti teršalus. Pradėti avarijos padarinių likvidavimo darbai, suformuoti sulaikomieji pylimai iš grunto.

Į įvykio vietą išsiųstos ir naftininkų bendrovės apsaugos bei avarijų likvidavimo tarnybos.

Anot V. Rakštelio, vamzdynas prakiuro ties dauba, tad dyzelinas į ją sutekėjo ir dabar toje vietoje telkšo bala.

PAGD atstovo teigimu, dėl šios kliūties buvo sunkiau aiškintis ir nelaimės priežastis, tačiau dvi pagrindinės versijos - gedimas arba nelegalus jungimasis prie vamzdyno bandant pavogti degalų.

"Toje dalyje labai dažnai būna tokių bandymų prisijungti. Panašu, kad nelaimė įvyko apie antrą valandą nakties, mes pranešimą gavome paryčiais", - kalbėjo V. Rakštelis.

Jis nurodo, kad visi ekologinės nelaimės padariniai greičiausiai paaiškės tik pavasarį - kai nutirps sniegas, dirva taps mažiau sustingusi. Tuomet kyla pavojus, kad likę teršalai pasklis platesnėje teritorijoje, pateks į vandens telkinius.

Aplinkos ministerija praneša, kad kol kas dyzelinas į atvirus vandens telkinius nepateko - artimiausias melioracijos kanalas yra maždaug už 100 metrų nuo teršalų susikaupimo vietos, jame pastatytos sulaikomosios užtvaros.

Aurelija Trakšelienė, "Orlen Lietuva" viešųjų ryšių direktorė, antradienį nurodė, kad gedimų bendrovės vamzdynuose pasitaiko, tačiau jie "nėra dažni". Tikslius duomenis, kas įvyko Rokiškio rajone, įmonė žada paskelbti kaip oficialaus tyrimo išvadas.