Kardinolas Giovanni Lajolo nurodė, kad jei atsiratų rėmėjas, kuris popiežiui pasiūlytų „veikiančią, taupią ir tinkamą“ elektra varomą transporto priemonę, atsakymas būtų „Kodėl ne?“.

„Tai būtų rūpinimosi aplinka ženklas“, - aiškino kardinolas, pristatydamas knygą „Saulės energija Vatikane“ („The Energy of the Sun in the Vatican“), kurioje detalizuojamos Vatikano taupiosios energijos iniciatyvos.

Paremtas Vokietijos kompanijos „SolarWorld“, Vatikanas užpernai įsirengė saulės energijos kolektorius ir šitaip sukauptą energiją naudoja iš dalies apšildyti savo pastatus.

Teigiama, kad dėl šių veiksmų išvengta 305 tonų anglies dioksido išmetimo į atmosferą.

Pieras Carlo'as Cuscianna, techninių paslaugų vadovas Vatikane, teigė, jog planai dėl mieste atsirasti galinčių elektra varomų transporto priemonių, yra „gerai pažengę“.

Dėl to, kad popemobilis yra neperšaunamas, jis sveria daugiau nei galėtų, tačiau, ekspertų teigimu, vis tiek būtų įmanoma pasiekti, kad jis važiuotų varomas vien ant paviršiaus įtaisytais saulės elementais.

Vis dėlto, kadangi dėl saugumo sumetimų popiežiaus transporto priemonė turi gebėti staigiai pasiekti nemažą greitį, kol kas elektrinis popemobilis „yra idėja“.

Vatikanas yra paskelbęs, kad per kitus dešimt metų iš atsinaujinančių šaltinių planuoja gauti penktadalį savo suvartojamos energijos - lygiai tokį patį tikslą yra išsikėlusios ir Europos Sąjungos valstybės.