Specialiai renginiui dviračius pagamino ir paruošė lietuviškų dviračių gamintojas „Baltik vairas“. Jais kursavo ir operatyviai reagavo medikai savanoriai.
„Tai sveikintina iniciatyva rūpinantis renginio dalyvių sveikata. Tokie dalykai - labai normalu pasaulinėje praktikoje“, – tikina K. Linkus, kuris taip pat yra ir Lietuvos irklavimo olimpinės rinktinės gydytojas. Kartu su aštuoniais savanoriais didžiausios Baltijos šalyse dviračių šventės trasoje budėjęs medikas pabrėžė, kad norint užtikrinti sveikatos saugumą ir sureaguoti esant netikėtam atvejui, dviratis yra greitesnė priemonė.
„Į renginį pakviesti medikai savanoriai buvo papildomos akys medicinos tarnyboms, budėjusioms renginyje. Visi buvome susieti tiesioginiu radijo ryšiu su dispečerine, koordinavusia bendrą darbą. Padėjome susiorientuoti, kur nukentėję žmonės. Savanoriai greičiau pasiekia nukentėjusius ir pateikia informaciją apie jų būklę”, - pasakoja gydytojas.
Medicininiai dviračiai išsiskyrė raudona spalva bei skiriamaisiais ženklais, turėjo rinkinį, panašų į automobilio vaistinėlę. K. Linkus pabrėžia, kad trasoje ant dviračių budėjusių savanorių funkcija buvo ne gydyti, o kuo operatyviau informuoti greitąją medicinos pagalbą apie įvykį.
„Savanoriai – mažiausiai trečio kurso medicinos studentai. Buvo ir rezidentų gydytojų, tačiau jiems gydyti dar negalima, o ir rimtesnę pagalbą jau ne gatvėje turėtų suteikti gydytojų brigados“, - pasakojo jis.
Oficialiais duomenimis, šiais metais renginyje medikų pagalbos prireikė 16-ai asmenų – tiek iškvietimų užregistravo greitosios medicinos pagalbos dispečerinė. 8 iš 16 buvo išgabenti į priimamąjį, likusiems pakako vietoje suteiktos medikų pagalbos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)