Tauragiečiai savo dviratininkų komandoje surinko 733 bendruomenės narius, kurie artimiausius konkurentus iš Garliavos aplenkė beveik dvigubai. Planuojama, kad modernus riedlenčių parkas Tauragėje bus pastatytas 2017 metų pavasarį.

„Nutrilite“ iššūkis – viena tvariausių „Velomaratono“ aktyvacijų, kuri kasmet auga ir populiarėja. Burti bendruomenes bei suteikti joms ilgai išliekančią investiciją – riedlenčių parką, labai svarbi misija. Šiemet Tauragė kitiems miestams įrodė, kad nebūtina būti didžiausiu, jog būtum geriausias. Nors iniciatyvos pradžioje tauragiečius lenkė Garliava, šie susivienijo ir triumfavo didžiuliu skirtumu. Tad tikiu, kad pavasarį Tauragėje išdygsiantis riedlenčių parkas bus ne tik puiki laisvalaikio leidimo vieta, bet ir padės išugdyti aukščiausio kalibro sportininką“, – sako dviračių šventės sumanytojas ir organizatorius Benediktas Vanagas.

Amerikiečių kompanija „Amway“ kartu su renginio organizatoriais jau antrus metus skelbė iniciatyvą, kurios metu didžiausią komandą surinkęs Lietuvos miestelis savo bendruomenei galėjo laimėti modernų riedlenčių parką. Praėjusiais metais šios iniciatyvos nugalėtojais tapo Raudondvaris, surinkę 298 narius. Raudondvaryje riedlenčių parkas buvo atidarytas šių metų gegužę.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet prie iniciatyvos prisijungė beveik pusantro tūkstančio entuziastingų dviratininkų ar šios sporto šakos mėgėjų – dvigubai daugiau nei pernai. Tai rodo, kad aktyvus laisvalaikis, riedlenčių ir riedučių sportas Lietuvoje vis labiau populiarėja, žmonės jaučia riedlenčių parkų poreikį savo miesteliuose. Tauragė tapo puikiu pavyzdžiu, kuris vardan gražaus tikslo šiemet suvienijo daugiau kaip pusę tūkstančio žmonių! Tikime, kad tokioje entuziastingoje bendruomenėje riedlenčių parkas taps jaunimo traukos centru“, – sako Anna Pietrzak, prizą įsteigusios bendrovės direktorė Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Lenkijoje.

Visą registracijos į renginį laikotarpį tauragiečius smarkiai vijosi vieninga Garliavos komanda, galutinėje įskaitoje surinkusi 442 narius. Tačiau Tauragė nepasidavė ir į šventę vyko tikėdami savo pergale.

„Ši mūsų pergalė tik įrodo, kad kai yra didelis noras, visada atsiranda ir galimybės. Mus palaikė didžiulės Tauragės miesto valdžios, verslininkų ir dviratininkų komandos pajėgos. Vadovavomės devizu – vienas žmogus gali daug, o visi kartu mes galime viską. Ir mums pavyko. Iki pat momento, kai skelbė nugalėtojus, jaučiausi labai atsakinga, norėjosi pateisinti visų tauragiškių lūkesčius. Išgirdusi, kad Tauragės komanda užėmė pirmąją vietą, pajutau didžiulę ramybę ir begalinį dėkingumą visiems mus palaikiusiems. Kelias minutes komandoje vyravo sumaištis, visi džiūgavo ir didžiavosi bendrų pastangų vaisiais. Ir nuolat kartojo – Tauragė jėga“, – teigia Tauragės komandos atstovė Audronė Fetingienė.

Iššūkyje aktyviai dalyvavo ir Neveronių, Visagino bei Ukmergės miestelių komandos. Didieji miestai šioje iniciatyvoje dalyvauti negalėjo, ji buvo skirta miesteliams, turintiems ne daugiau kaip penkiasdešimt tūkstančių gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)