Daugiau kaip 12 000. Tiek renginyje dalyvavusių dviratininkų per pastaruosius trejus metus apdraudė draudimo bendrovė „Ergo“, rašoma pranešime spaudai.

2014-iais paslaugą išbandė 4440 dviratininkų, 2015-iais – 3430, šiemet registruodamiesi į „Velomaratoną“ savanoriškai apsidraudė jau 4200 dviračių entuziastų. 2014 metais dėl žalos išmokėjimo kreipėsi 2 dalyviai, 2015 metais fiksuoti 5 draudiminiai įvykiai. Visais šiais atvejais patirtos žalos apmokėtos. Bendra draudimo suma vienam dalyviui yra 6000 eurų.

„Bendrovės sprendimas pasiūlyti dviračių renginio dalyviui draudimą, kuris jam nieko nekainuoja, mūsų įsitikinimu, apjungia dviratį ir aktyviąją visuomenės dalį. Į šią paslaugą žiūrime labiau kaip į socialinę įmonės atsakomybę, kaip į bendrų „Ergo“ ir „Velomaratono“ vertybių sąjungą ir įsipareigojimą prisidėti prie saugios dviračių kultūros formavimo“, – sako „ERGO Insurance“ SE Lietuvoje generalinis direktorius Saulius Jokubaitis.

Pasak S. Jokubaičio, „Velomaratonas“ moko, kaip saugiai važiuoti didžiuliame būryje. Ryškėja bendra tendencija – dviratininkai dabar saugesni.

Saugiai minti organizatoriai kviečia artėjantį sekmadienį, rugpjūčio 21-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją