Dviratininkai vis dar išlieka labai pažeidžiama eismo dalyvių kategorija. Analizuojant pirmojo 2016 metų pusmečio avaringumą matyti, kad nemažėja eismo įvykių skaičius, kuriuose dalyvauja neblaivūs dviračių vairuotojai. Net du iš penkių šįmet žuvo dėl pražūtingo alkoholio poveikio.

„Saugumas ir eismo dalyvių kultūra mūsų keliuose vis dar opi tema. Dviratininkų daugėja, tai džiugina, bet antroji medalio pusė vis dar tamsi. Visuomenė nepakankamai moka kelių eismo taisykles, nesaugo savęs kelyje, pamiršta ar nenori dėvėti šalmo, liemenės, atšvaitų – aksesuarų, kurie saugo gyvybes. Tačiau pats didžiausias dviratininkų priešas – alkoholis. Nuo šios giltinės apsaugoti gali tik pilietiškas mąstymas, savęs ir kitų gerbimas. Išgėrus vairuoti draudžiama bet kokią transporto priemonę. Natūralus noras laikytis šios taisyklės kasmet išgelbėtų ne vieną gyvybę,“- sako LR susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba paskaičiavo, kad per pirmuosius šešis šių metų mėnesius dėl dviračių vairuotojų kaltės įvyko 57 įvykiai, juose žuvo 3 dviračių vairuotojai ( tiek pat kiek per pirmąjį 2015 metų pusmetį), o 56 sužeisti (trimis mažiau).

Neblaivūs dviratininkai sukėlė 16 eismo įvykių, o tai yra septyniais (arba 77,8 proc.) daugiau nei per pirmąjį pusmetį pernai. Kalbant apie padarinius statistika taip pat nedžiugina – žuvo du nuo alkoholio apsvaigę dviračių vairuotojai (vienu daugiau nei pernai) ir 14 sužeista – šešiais (arba 75 proc.) daugiau nei pernai per pirmąjį pusmetį.

Apskritai eismo įvykiuose šiemet žuvo 5 dviračių vairuotojai – iš jų du dviratininkai Anapilin iškeliavo dėl incidentų tamsiuoju paros metu. Per pirmąjį 2016 metų pusmetį sužeistas 121 dviračių vairuotojas, o tai yra 21 daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

2016 metų birželio mėnesį Lietuvoje užregistruoti 342 eismo įvykiai. Tarp užregistruotų įvykių – 40 susidūrimų su dviračiais atvejų, tai septyniais įvykiais daugiau nei 2015 metų birželio mėnesį. Per pirmąjį šių metų pusmetį šalies keliuose įvyko 100 susidūrimų su dviračiais, t. y. 9 įvykiais daugiau, nei per tą patį 2015 metų laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją