„Darbinę aprangą“ vilkintis 22 metų sportininkas šiek tiek pakėlė timpas, žemyn paraitojo kojinę, pamatęs kojos odos spalvų kontrastą plačiai nusišypsojo bei privertė tai padaryti bene visus susirinkusius.

Šiltai vyko visas „Velomaratono“ organizuotas renginys. Vingio parko viduryje išsirikiavę dviratininkai profesionalai net į rimtus klausimus atsakinėjo su šypsena. Akademinę valandą trukęs dialogas tarp sportininkų ir mėgėjų abiems pusėms buvo naudingas.

„Staki–Baltik vairas“ komandos vadovas Deividas Vileniškis papasakojo apie komandos susikūrimą, treniruočių procesus, krūvius, organizmo atstatymą, atsakinėjo į klausimus apie mitybą, ištvermę, komandos biudžetą ir tikslus. Patirtimi su publika dalijosi komandos treneris, gydytojų štabas ir patys dviratininkai.

„Žmones domina, ką mes veikiame. Kaip kiti eina į darbą, taip mes miname dviratį. Tik tiek, kad tą darbą dirbame nuo mažų dienų, jis mums patinka, yra lyg hobis,“- įspūdžiais po susitikimo su mėgėjais dalinosi „Staki–Baltik vairas“ dviratininkas Martynas Maniušis.

„Susitikimas buvo neoficialus, šiltas. Pakalbėjome, pasidalinome patirtimi. Publika domėjosi mūsų treniruotėmis, mityba, mūsų kasdienybe. Ji čia susirinkusiems atrodė šiek tiek egzotiška,“- kolegai antrino P. Šiškevičius.

„Žmonės galvoja, kad sportininkai yra kitokie, kad jie kitaip valgo, kitaip treniruojasi, kitaip gyvena. Tačiau tokiais susitikimais parodome, kad esame tokie patys. Tik gal labiau atsidavę sportui, daugiau treniruojamės, tai darome tikslingai ir protingai. Šiame susitikime norėjome parodyti komandos vidų, o ne jau įvykusį faktą – varžybų rezultatus,“- teigė varžyboms į Lenkiją išvykusios profesionalios Lietuvos plento dviračių komandos vadovas D. Vileniškis.

Vaizdo reportažas iš susitikimo su „Staki – Baltik vairas“:

Jau šiomis dienomis „Velomaratonas“ kviečia į kitą dviračių mėgėjams skirtą renginį – „Velokiną“. Trečiadienį (06.29) ir ketvirtadienį (06.30) nuo 22:30 val. Valdovų rūmų kieme kino gurmanai turės galimybę pamatyti du filmus – „Ne(tikros) prancūziškos vestuvės“ bei „Didesni purslai“ – ir tuo pačiu minti dviračius, kurių generuojama elektros energija bus skirta filmo įgarsinimui.

Didžiausia Baltijos valstybėse dviračių šventė „Velomaratonas“ šįmet vyks rugpjūčio 21 dieną, sekmadienį, Vilniuje. Renginio startas ir finišas numatytas prie LR Seimo rūmų. „Velomaratone“ mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), vaikai mins „AKROPOLIO vaikų važiavime“ (2,4 km), treniruoti mėgėjai – „SEMI SPORT“ (50 km) grupėje, o profesionalai – „Toyota SPORT“ (100 km) važiavime.

Registracija vaikams ir mėgėjams nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją