Netolimoje ateityje atlikėjas norėtų tapti „taksistu“ ir Vilniaus klubinėtojus namo pavežėti dviračiu.

„Rinkčiausi blaivius ir kurie gyvena artimesniame miesto gale“,- juokiasi atlikėjas.

Dažnai ant dviračio sostinės centre sutinkamas dainų ir muzikos autorius dviratį vadina vienu geriausiu žmonijos išradimų. Jis Jurgiui padėjo sukurti šeimą. Prieš devynerius metus, kai vedė dainininkę Ericą Quinn Jennings – Lietuvoje populiarios grupės SKAMP narę, puikiai lietuviškai kalbantis kolumbietis jai padovanojo būtent dviratį, rašoma pranešime spaudai.

„Pirmoji prasminga dovana, kurią nupirkau Ericai, buvo dviratis. Neturiu BMW, neturiu „Ferrari“, bet labai myliu savo dviratį, – pasakoja atlikėjas. – Didžiuojuosi savo dviračiu taip, kaip kai kurie vyrai didžiuojasi savo automobiliais. Erica turi panašią aistrą. Kitaip sakant, tai buvo mano trofėjinė dovana merginai. Kaip sureagavo? Džiaugėsi, gi gražus dviratukas“, - su šypsena aistros pradžią prisimena charizmatiškas visuomenės veikėjas.

Du sūnus auginanti pora be dviračio negali apsieiti net savo muzikinėje karjeroje. Dainos „Gera“ vaizdo klipą Jurgio ir Ericos duetas nufilmavo važiuodami dviračiu. Išgirdęs klausimą, ar nebuvo baugu važiuoti ant vieno dviračio su dviem sėdynėmis, J. Didžiulis juokiasi: „Nenugriuvome. Viskas vyko sklandžiai. Apskritai dviratis turi savo ritmą ir malonumą, jis įneša pulsavimą. Ant dviračio pagauni ritmą ir tai yra muzikalu savaime. Mėginome tai įdiegti ir į klipą.“

Dainininkas išskyrė ir kitą nuostabią dviračio funkciją – bendruomeniškumą. Pasak jo, dviratis skatina akių kontaktą, dėmesį ir pagarbą vienas kitam.

„Tiesiog važiuoji, pamatai draugą ir „dzin dzin“. Tai leidžia bendrauti ir jausti ryšį su žmonėmis, – dalinasi mintimis pašnekovas. – Tarkime, jei esi mašinoje, esi kapsulėje. Jei su veliku, gali mėgautis miestu. Jaučiu Vilniaus bendruomenę, myliu vilniečius, galiu važiuoti ir susitikti su visais savo draugais, kurie kaip šeimos nariai. Tai draugiška, bendruomeniška transporto priemonė, ne tik kai kalbama apie poveikį gamtai ir paties sveikatai.“
Erica ir Jurgis Didžiuliai

Bendruomeniškumą J. Didžiulis ir visi dviračių mylėtojų galės pajusti pastaraisiais metais apie 10 tūkstančių dalyvių suburiančiame „Velomaratone“, kuris šįmet vyks rugpjūčio 21 dieną, sekmadienį, Vilniuje. Tokias vertybes kaip šeima, sveikata, ekologija ir saugus eismas puoselėjantis renginys startuos ir finišuos prie LR Seimo rūmų.

Didžiausioje Baltijos šalių dviračių šventėje mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), vaikučiai mins „Akropolio“ vaikų važiavime“ (2,4 km), treniruoti mėgėjai – „Semi sport“ (50 km) grupėje, o profesionalai – „Toyota Sport“ (100 km) važiavime. Registracija vaikams ir mėgėjams nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją