15 metų virtuvės šefo patirtį sukaupęs Tomas žino ne tik skanių, bet ir sveikų patiekalų receptų. Su projekto motyvatore, žurnaliste ir knygų autore Lavija Šurnaite bei portalo skaitytojais jis dalijasi kukurūzinės vištienos suktinukų su vytintais pomidorais ir mocarela gaminimo paslaptimi.

Reikės:

  • 140 g kukurūzinės vištienos filė,
  • 15 g vytinto Serano kumpio,
  • 20 g mocarelos,
  • 10-15 g vytintų pomidorų,
  • Druskos, pipirų, šviežių baziliko lapelių.

    Kukurūzinės vištienos suktinukai
    Foto: Organizacijos nuotr.

Gaminimas:

  1. Vištiena išmušame. Patarkuojame mocarelos sūrį, juostelėmis papjaustome pomidorus. Ant maistinės plėvelės paklojame Serano kumpį, išmuštą vištieną. Pabarstome druska, pipirais, baziliko lapeliais. Dedame vytintus pomidorus ir tarkuotą sūrį. Suformuojame suktinuką. Sandariai užsukame plėvelės galus, kad verdant į vidų nepatektų vanduo.
  2. Dedame suktinuką į verdantį vandenį, verdame 12-15 minučių (priklausomai nuo suktinuko storio).
  3. 50 g sausų juodųjų lęšių mirkome per naktį. Pasūdytame vandenyje verdame 15 minučių.
  4. Šparagus 5-6 minutes apverdame pasūdytame vandenyje.
  5. Pasiruošiame žolelių padažą. Saują petražolių, bazilikų, rukolos užpilame šlakeliu balto balzaminio acto, alyvų aliejumi, pabarstome druska, pipirais, įmetame česnako skiltelę. Sutriname elektriniu trintuvu.
  6. Išvyniojame išvirusį suktinuką. Perpjauname įstrižai, dedame į lėkštę kartu su išvirtais lęšiais, šparagais, pašlakstome žolelių padažu.
Skanaus!

Kukurūzinės vištienos suktinukai
Foto: Organizacijos nuotr.