Tomo dosjė po 10 dienų:

Tomas

Treniruočių mažiau, raumenų daugiau

Sezono metu per mėnesį tūkstantį kilometrų numinantis Tomas ir dalyvaudamas projekte dviračiui ilsėtis neleido. Šiek tiek sumažinęs treniruočių intensyvumą ir vietoj 1,5-2 įprastų valandų dviratį kasdien mynęs kiek daugiau nei valandą, Tomas svorį metė riebalinio audinio sąskaita, o raumenų net priaugo. 39-erių vilnietį ypač džiugina, kad vos per 10 dienų jo metabolinis amžius nuo 51 metų sumažėjo iki 41.

„Pirmas tris dienas buvo nelengva, - paprašytas atvirai pasakoti apie savo savijautą pirmojo etapo metu prisipažįsta Tomas. – Ir šeima, ir kolegos pastebėjo, kad buvau piktas kaip vilkas“.
Nors laikantis labai mažo kaloringumo „Nutriless“ dietos intensyvus fizinis krūvis nerekomenduojamas, Tomas treniruočių nutraukti nenorėjo. Todėl papildomai vartodavo sportuojantiems skirtų „Maxim“ batonėlių.

Pirmieji įspūdžiai, paragavus įprasto maisto po 10 dienų, konkretūs: „Pradėjau mėgautis maistu. Valgau nedidelį gabalėlį mėsos, ir ji toookia skani“. Problemą, kaip pasigaminti maisto pagal specialiai jam sudarytą meniu, Tomas išsprendė paprastai: „Paskambinu iš anksto į vieną kavinę, padiktuoju, ką tądien turiu valgyti, ir man pagamina“.

Kad visi mes žmonės, liudija ir dar vienas Tomo prisipažinimas: „Savaitgalį turėjome svečių. Išsikepėme mėsyčių, o kitą dieną svarstyklės pusę kilogramo ir pridėjo. Bet grįžau prie suplanuoto meniu ir viskas grįžo į vėžes, prie kurių vis labiau imu įprasti“.

Neringos dosjė po 10 dienų:

Neringa

Šašlykais nesusigundė

Pirmosios trys dienos buvo sunkiausios ir Neringai. „Valgyti labai norėjau“, - po sėkmingų 10 dienų jau šypsosi ji.

Iki projekto aerobikos treniruotes lankiusi ir dar 2-3 vaikščiojusi su šiaurietiškomis lazdomis, per pirmąjį etapą fizinį krūvį sumažino. „Tačiau 10 tūkstančių žingsnių nueidavau kiekvieną dieną“, – Neringos žodžius patvirtina ir jos kasdien siųsti žingsniavimo programėlės užfiksuoti duomenys.

Trakų rajone, Rūdiškėse, kur gyvena Neringa, šiaurietišką ėjimą propaguoja visai nemaža kompanija. Apie porą valandų miško keliukais arba išardytais traukinio bėgiais tarp Rūdiškių ir Šklėrių bendraminčiai numina apie 10 kilometrų. Neringos pomėgį vaikščioti liudija ir jos įprotis turint laiko automobilį statytis atokiau ir į reikiamą vietą atkulniuoti pėstute.

Kaip ir Tomas, Neringa taip pat jau atidarė kepsnių lauke sezoną. „Ir ne vieną kartą tai darėme, bet aš net neragavau, – juokiasi ji. – Tokia jau esu, kad jei užsispiriu, darau iki galo“.

Įpusėjusi savo kelionę projekte Neringa jau džiaugiasi ne tik laisvėjančiais drabužiais, bet ir lygesne bei skaistesne veido oda.

Užsakymo nr.: PT_77762169

Dalintis
Nuomonės