Oda

Vienas pagrindinių akcentų – sveika, švytinti, gaivi oda. Vyraujanti mada ir menas – sveikai gyventi, tinkamai maitintis, pozityviai mąstyti pritaikoma ir odai, kurią svarbu teisingai prižiūrėti. Tinkama odos priežiūra natūraliai padės išlaikyti sveiką ir švytinčią odą, o tobulesniam efektui galima pasitelkti ir makiažo priemones.

E. Buivydienė-Žukas rekomenduoja rinktis kuo lengvesnės tekstūros makiažo pagrindą, su šviesą atspindinčiais efektais, BB kremus, kurie kartu puoselės ir apsaugos veido odą.

Veido modeliavimas, tiek metų buvęs pagrindiniu makiažo akcentu, atsitraukia. Madingas tampa strobing metodas – kai odos skaistumui ir modeliavimui pasitelkiama spindinti, švytėjimo suteikiant pudra (angl. highlighter). Ši priemonė rekomenduojama modeliuojant ir suteikiant skaistumo bei švytėjimo veido odai. Ją naudoti reikia ant iškiliausių veido zonų.

Dar vienas sezono hitų – skaistalai. Galima rinktis kompaktinius, kreminės tekstūros, rausvų, koralinių, švelniai rusvų atspalvių. Skaistalai padės odai grąžinti ar suteikti jaunatvišką išvaizdą, gaivumo, sveikumo įspūdį.

Antakiai

Antakiai jokiu būdu negali būti per tamsūs. Jų spalvą rinkimės pagal natūralią plaukų spalvą. Jeigu jūsų antakiai labai šviesūs, juos galima vienu tonu tamsinti. Griežtos grafiškos linijos nebepopuliarios.

Drąsiausioms, nebijančioms eksperimentuoti tiks nušviesinti antakiai. Forma – artimesnė natūraliai, gali būti pasivėlę, nes ir čia dominuoja natūralumas.

Pavasarinis makiažas

Blakstienos

Galime rinktis vieną iš dviejų variantų: labai daug tušo, kad blakstienos atrodytų kaip sulipusios, „voro kojelės“ arba išvis be tušo. Jei blakstienų nedažote, akcentuokite lūpas.

Šešėliai

Šešėlių madose labai aiškiai jaučiama 80-ųjų įtaka. Ryškios spalvos – mėlyna, oranžinė, rožinė, geltona. Žinoma, ir šio sezono pantono spalva violetinė. E. Budvytienė-Žukas siūlo drąsiai rinktis violetinį tušą, pieštuką, pravedimą ir neabejotinai šešėlius.

Nuo scenos nesitraukia ir padūmavusių akių makiažas, tik jį galima kurti ne vien elementariais matiniais, bet ir spindinčių tekstūrų šešėliais.

Skystą akių pravedimą rekomenduojama brėžti stora ryškia linija, kuriant ekstravagantišką katės akių efektą. Itin madinga highlighter‘iu šviesinti vidinius akių kampučius, nes tai atgaivina žvilgsnį, pašalina nuovargį.

Lūpos

Raudoni lūpų dažai – lakinių spindinčių tekstūrų, nebe matinio efekto. Raudonas kelnių kostiumas, paplatinta pečių juosta ir spindinti šypsena – tai 80-ųjų simboliai, kuriantys šio pavasario nuotaiką.
Nebijokite rinktis ir ryškiai oranžinės ar ciklameno spalvos lūpų dažų.

„Tendencijos tendencijomis, bet kiekviena moteris, mergina turėtų atrasti ir ryškinti gražiausius bruožus, „neapkraudama“ savęs makiažo priemonėmis, – apibendrina stilistė. – Svarbiausia pasitikėti savimi, juk niekas kitas nedaro moters tokia gražia, kaip jos pačios tikėjimas, kad ji yra graži. Mylėkite save, būkite gražios ir švęskite pavasarį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)