„Jau po pirmos savaitės aš galvojau, kiek čia laiko esu. Atrodė kur kas ilgiau, nei buvo iš tikrųjų. Sanatorija įsikūrusi prie jūros, o vanduo mane labai ramina. Aš galiu ten būti ir būti. Girdėdama jūros ošimą aš atsipalaiduoju ir tos mintys tokios... Išpučia galvą vėjas, tokia ramybė ir poilsis“, – džiaugiasi projekto nugalėtoja.

„Dievinu vandenį, tai – mano mylimiausia stichija“, – priduria Ingrida, todėl nenuostabu, kad laisvą nuo mankštų ir procedūrų laiką ji daugiausia skirdavo pasivaikščiojimams pušynu iki jūros. Nenuostabu ir tai, kad vienos labiausiai Ingridai patikusių procedūrų – taip pat susijusios su vandeniu.

Kineziterapiją vertikalioje vonioje su tempimu Ingridai padedanti atlikti specialistė Kornelija Barškienė džiaugiasi pagerėjusiais dalyvės rezultatais.

Lieknėjimo konkursas

Jau po savaitės išmatavus Ingridą buvo galima pastebėti sumažėjusias šlaunų, klubų ir žasto apimtis. Be minėtos procedūros moteris kasdien lankydavo žarnų peristaltikos aktyvinimą su "Mowoot" aparatu, kojoms ir juosmeniui buvo daromas limfodrenažas. Kas antrą dieną dar būna povandeninis masažas ir kūno linijų modeliavimas su LPG aparatu ir, žinoma, individuali kineziterapija salėje.

Lieknėjimo projekto dalyvei sportas nebuvo naujiena, bet sanatorijoje iš kineziterapeutų tikina išmokusi daug naujų gerų pratimų ir mankštinimosi būdų.

„Įdomu tai, kad beveik kiekvieną dieną mankštas veda vis kitas treneris, todėl išmokau daug naujų, skirtingų pratimų. Tokių net nežinomų iki šiol. Treneriai pastebėjo, kad turiu problemų su lygsvara. To priežastis – viena mano koja, dešinė, yra silpnesnė truputį, todėl ją reikia labiau treniruoti. Aš iki apimčių matavimo to nežinojau“, – pasakoja Ingrida.

Gradiali projektas

Kineziterapeutė Donata Navadvorskytė sako, jog nuo pat pirmųjų kartų pastebėjo silpnąsias Ingridos kūno vietas ir stengėsi į jas daugiau akcentuotis: ką padailinti, sustiprinti ar ištempti.

„Daug dirbame su kojomis, su pilvo presu, rankomis, pusiausvyrą ypatingai reikia akcentuoti, nes viena pusė yra šiek tiek silpnesnė, tai jai šiek tiek pratimų daugiau duodame. Praėjo dar nelabai daug laiko, nereikėtų tikėtis labai didelių pokyčių, bet judam į priekį. Labai smagu, kad klientė yra tokia motyvuota, stengiasi daryti viską labai taisyklingai ir pokyčiai, kaip ir minėjau, negali būti labai dideli, bet jau yra, o tai džiugina“, – sako kineziterapeutė D. Navadvorskytė.

Vilnietę džiugina po pirmos savaitės sanatorijoje pradėjusios keistis kūno apimtys: 2 cm sumažėjo kairė šlaunis, o dešinė net 4 cm, klubų apimtys sumažėjo 3 cm. Tiek pat sumažėjo ir kairysis žastas, dešinysis – šiek tiek mažiau, 2 cm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)