Bet maitintis galima paprastai, skaniai, o kartu ir nekaloringai.

Pusryčiams – „grožio salotos“

Avižinius dribsnius sumaišykite su graikiniais riešutais, tarkuotu obuoliu, razinomis, citrinų sultimis, medumi, bananų gabalėliais, apelsinu. Galima įdėti moliūgų sėklų, migdolų, persikų, tarkuotų morkų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms valandoms arba nakčiai. Šiose salotose daug vitaminų ir mikroelementų, jos išvalys organizmą nuo šlakų, suteiks energijos, Prailgins darbingumą ir ištvermę.

Be „grožio salotų“, pusryčiams naudinga valgyti košę – rugių, kviečių, avižų, grikių. Vienintelė sąlyga, kad košė būtų išvirta vandenyje. Košės valo organizmą nuo šlakų.

Kepenims naudingos šviežiai spaustos sultys, ypač obuolių ir morkų.

Kad išvalytumėte inkstus, gerkite arbatą su pienu. Prie tokios arbatos tiks sumuštinis iš ruginės duonos su sviestu. Svietas turi vitaminų A ir D, bet vartoti jo reiktų ne daugiau 20 g per dieną. Jei ryte jaučiatės ne kaip – išgerkite stiklinę karštos saldžios arbatos. Smegenys iš karto gaus „energetinių papildų“ ir jūs pasijausite kur kas žvaliau.

Pietus visada pradėkite nuo salotų

Smulkiai supjaustyti kopūstai – ir baltagūžiai ir raudongūžiai labai naudingi kepenims ir šlapimo pūslei. Kopūstų ir morkų salotos – puiki „puokštė“ skrandžiui ir žarnynui.

Virtų burokėlių salotos su česnakais ir graikiniais riešutais. Jei suvalgysite po 200 g tokių salotų kas antrą dieną, per metus jos išvalys kraujagyslių sieneles ir padarys jas elastingesnėmis.

Agurkų salotos valo organizmą nuo šlakų. Agurkų ląsteliena pašalina toksinus ir padeda lieknėti.

Salotas paskaninkite augaliniu aliejumi (ypač naudingas saulėgrąžų). Bet kokios salotos bus skanesnės, apšlakstytos saldžiarūgščiu padažu, kuris ruošiamas taip: ¼ valg.šaukšte vandens sumaišykite druską, cukrų ir citrinų sultis.

Dažnai mūsų organizmas kenčia nuo mineralinių medžiagų trūkumo, ypač didelis jodo trūkumas sukelia skydliaukės ligas. Sustiprinus skydliaukės veiklą, jūs išvengsite vangumo, silpnumo, apatijos, prakaitavimo, viršsvorio ir daugybės kitų nemalonių reiškinių, todėl būtinai įtraukite į savo racioną jūros kopūstus, ridikėlius, morkas, rabarbarus, bulves, svogūnus, kiaušinius, grybus, riešutus.

Baigti pietus geriausia abrikosų kompotu. Šis gydomasis gėrimas valo kraują, gerina kraujo apytaką ir, žinoma, suteikia jėgų bei energijos.

Vakarieniaukite lengvai ir ne vėliau 18 valandos

Geriausia vakarienei valgyti daržovių salotas ar vaisius, taip pat gerti kefyrą ar raugintą pieną, kuris naikina ligas sukeliančius mikrobus ir yra puikiai įsisavinami organizmo.

Desertui galima suvalgyti kelis keptus obuolius su cukrumi. Jie turi daug geležies. Geriausias gėrimas – žolelių arbata. Pavyzdžiui, arbata iš erškėtrožių uogų ar lapelių suteikia energijos ir valo organizmą, vaistinės dirvuolės arbata valo kepenis ir gydo skrandį, juodųjų serbentų lapelių arbata pašalina šlakus iš organizmo.

Tarp pusryčių, pietų ir vakarienės geriausia neužkandžiauti.

Išbandykite „energetinę dietą“. Ar žinojote, kad rūgštūs pieno produktai įsisavinami ne tik geriau nei šviežias pienas, bet ir tris kartus greičiau. Jie naikina ligas sukeliančius mikrobus. Ypač naudingas yra raugintas pienas.

Liesa varškė lengvai įsisavinama ypač ryte, ji išvalo organizmą nuo šlakų, suteikia daug energijos, naudinga kepenims. Labai naudingos pieno išrūgos. Jos gydo virškinimo sistemą, valo kraujagysles, padeda lieknėti.

Ledai „užšaldo“ visus organus ir jais nebecirkuliuoja energija. Be to, ledai tikrai nepadės lieknėti.

Mėsa naudinga tik jauniems žmonėms. Pagyvenusiems jos vartojimą reikia riboti, valgyti tik virtą. Virta jautiena suteikia energijos, tačiau skatina druskų kaupimąsi.

Jautienos sultinys – sunkus maistas, jis blogai veikia širdį, skydliaukę, blužnį.

Vištiena – labai naudingas dietinis produktas su sąlyga, kad višta buvo lesinama ekologiškai švariais pašarais, grūdais, nebuvo stimuliuojama hormonais ir cheminiais papildais. Sultinys iš tokios vištienos ( jei jis buvo virtas ne iš galvos, kojų, sparnelių – jie skatina druskų kaupimąsi) naudingas kepenims, suteikia energijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją