Po kelių nesėkmingų bandymų skeptiškai nusiteikęs žemaitis vis dėlto nutarė kreiptis į profesionalus. Mitybos pokyčiai padėjo vyrui atsikratyti pilvo, rašoma svetainėje Kilo.lt.

„Visi pastebėjo mano „atjaunėjimą“, – džiaugiasi Osvaldas.

Kiek svėrėte ir kaip atrodėte, kai nusprendėte kažką keisti? Kas paskatino?

– Keletą metų turėjau antsvorio. Svėriau apie 94 kg. Bet, rodos, viskas buvo gerai. Neišgyvenau dėl išvaizdos. Mėgstu pavalgyti ir esu stambesnių kaulų, taip aš galvojau. Bet kai svoris vis po truputį kilo ir pasiekė 96 kg, jau sau nebepatikau. Drabužiai tapo maži, nebesusegdavau kelnių ir marškinių. Labiausiai matėsi didelis pilvas. Bet to, tapo sunkiau judėti, greit dusdavau. Nusprendžiau susiimti ir sulieknėti.

Ar bandėte atsikratyti svorio savarankiškai? Kaip sekėsi? Su kokiais sunkumais susidūrėte?

– Taip. Kai nusprendžiau keistis, galvojau pavyks pačiam, be pagalbos. Galvojau, aš juk galiu. Bet deja. Savo jėgomis nelabai sekėsi. Badaudavau (nevalgęs ilgai neužmigdavau), valgiau rečiau, pradėjau sportuoti. Bet ką pasiekiau? Numečiau tik vieną kilogramą. Beviltiška...

Kodėl nusprendėte kreiptis į profesionalus? Kokį tikslą norėjote pasiekti? Ar šio tikslo siekiate ir dabar?

– Tuo metu, kai nepavyko kilogramų atsikratyti pačiam, iš atostogų (po mėnesio) grįžo mano bendradarbis. Ir jau gerokai pasikeitęs: lieknesnis, sportiškesnis, žvalesnis. Papasakojo, kad užsisakė mitybos planą ir tai veikia. Ai, nesąmonė – pagalvojau. Pinigų švaistymas. Dar tą pačią savaitę grįžo mano sesuo iš studijų. Sulieknėjusi, pagražėjusi. Ji taip pat naudojosi Kilo.lt paslaugomis. Na, jei ji gali, gal ir aš galiu. Ir tada kreipiausi ir aš. Tikrai buvau nusiteikęs neigiamai, bet kitų padrąsintas, užsisakiau. Gal blogiau nebus. Labiausiai norėjau atsikratyti pilvo ir kitų riebaliukų.
Osvaldo pokyčiai

Kiek laiko laikotės profesionalų nurodymų? Kas skatina siekti tikslo ir nemesti programos?

– Pirmą savaitę gal buvo šiek tiek sunkiau, bet greitai pripratau. Į mitybos planą įtraukiau tokį maistą, kokį aš mėgstu. Ir jau po savaitės -1 kg. Dar netikėjau, kad tai veikia. Bet taip kiekvieną savaitę po kilogramą. Super! Per tris mėnesius atsikračiau 11 kg. Visą šį laiką su manim bendravo ir vis dar bendrauja specialistai. Jie su manim bendrauja kaip su senu pažįstamu, atsako į visus kilusius klausimus. Taip pat sportuoju pagal sudarytą programą.
Osvaldo pokyčiai

Be programos tikrai neverta pradėti, nebus naudos. Sunkių pratimų nedarau. Sportuoju du kartus per savaitę. Aš manau, kad to tikrai pakanka gerai jaustis ir atrodyti sportiškam. Jokių papildų nevartoju.

Kokia Jūsų savijauta dabar? Kaip reaguoja pažįstami, draugai, ar pastebi pokyčius, ar palaiko?

– Dabar tikrai jaučiuosi daug žvalesnis, linksmesnis ir lengvesnis. Visi pastebėjo mano „atjaunėjimą“. Draugai ir giminės nustebę. Džiaugiuosi tokiu pokyčiu ir aš. Tikrai visiems patarčiau kuo greičiau susitvarkyti mitybą! Nelaukite kitos dienos, kaip aš. Tai tikrai nereikalauja daug pastangų!
Osvaldo pokyčiai