Dominyką Pozniakaitę sportas lydi nuo mažumės. Sportininkų šeimoje augintą merginą artimieji bandė apsaugoti nuo profesionalaus sporto, tačiau, kaip pati teigia, pavyko tik iš dalies. Nors nėra profesionali sportininkė, šiuo metu Dominyka daug dėmesio skiria fizinio lavinimo programai „CrossFit“ ir užsiiminėja joga. Gyvenimą be sporto sunkiai įsivaizduoja ir Nojus Berlinskas, sportuojantis 12 metų. Vaikinas pasakoja, kad anksčiau daug laiko praleisdavo prie kompiuterio, o iš fizinio lavinimo pamokų tekdavo bėgti.

„Iš tikrųjų, sportas visiškai pakeitė mano gyvenimą, kadangi kai jo nebuvo, viskas buvo visiškai kitaip. Nebuvo pasitikėjimo savimi, jėgų, nebuvo noro daryti kažką. Pradžioje sportas buvo hobis, po to tai tapo profesija ir dabar be sporto nėra nei vienos akimirkos“, – sako vyras.

Sporto treneris sako, jog būtina reguliuoti sporto krūvį, derinti mitybą, kad organizmas gautų naudos ir nepatirtų žalos.

„Klientai kartais persitreniruoja, persistengia sporto salėje. Jie išeina pavargę, dėl to organizmas nusilpsta, silpnėja imuninė sistema, pasidarome neatsparūs įvairiems virusams. Sportas turėtų teikti laimę, džiaugsmą“, – sako sporto treneris Evaldas Mačiuitis.

Pasak psichologų, sportas padeda palaikyti gerą savijautą, mažina stresą, tačiau persistengus gali kilti problemų. Kai sportas nebeteikia laimės ir tampa vienintele išeitimi išvengti nemalonumų – kyla pavojus įgyti priklausomybę.

Daugiau žiūrėkite reportaže.