Pasidžiaugti diena, skirta tik moterims, papramogauti su draugėmis ir nubėgti simbolinius 5 kilometrus Vilniaus miesto gatvėmis moterys iš visos Lietuvos rinksis jau 6 kartą. Iki šiol keitęs laiką ir vietą, šįkart bėgimas startuoja prie Seimo rūmų ir valandai atveria centro gatves bėgikėms, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Pasak organizatorių, šis bėgimas – tai simbolinis kvietimas moterims skirti daugiau laiko sau, pailsėti nuo kasdieninės rutinos ir drauge su bendraminčių kompanija patirtį neišdildomų įspūdžių.

Nors daugiausiai dalyvių užsiregistravo iš Vilniaus, tačiau renginyje planuoja bėgti moterys iš Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio, Skuodo, Šalčininkų, net iš Prancūzijos, Rusijos, Baltarusijos.

Moterų bėgimas

Bėgimo trasa ir eismo ribojimai

5 kilometrų trasa vingiuos Vilniaus gatvėmis. Startas bus duodamas Gedimino pr. prie Seimo rūmų. Bėgikės varžysis bėgdamos A. Goštauto, Vytauto, Upės gatvėmis, perbėgs Baltąjį tiltą ir A. Goštauto, A. Tumėno ir Gynėjų gatve grįš finišuoti Gedimino pr. toje pačioje starto/finišo vietoje.

Dėl to galimi laikini viešojo transporto vėlavimai. Vis dėlto, pagrindinės gatvės išliks neuždarytos ir eismas, nors ir ribojamas, vyks.

Organizatoriai praneša, kad nuo 8 iki 21 val. eismas ribojamas Gedimino pr. dalyje nuo A. Goštauto iki Gynėjų g., o nuo 17–20 val. visoje bėgimo trasoje.

Moterų bėgimas

Pramogos moterims

Pagrindinis moterų startas duodamas 19 val., o prieš jį 18.30 val. mažieji bėgikai savo jėgas galės išbandyti 200 m. „Pritt vaikų bėgime“. Vis dėlto, renginio programa žada linksmybes nuo 16 val. Aikštėje prie Seimo veiks Sebamed, Nike aktyvacijos, žada moterys bus kviečiamos pėdos testui, paruoš bėgikes prieš finišą, laukia pečių, sprando ar kojų masažas, kūno sandaros tyrimas, bekontaktė magnetinė stimuliacija, nuolaidos, konkursai.

Moterų bėgimas

Bėgimu siekiama atkreipti dėmesį į krūties vėžio ligą. Nacionalinio vėžio instituto krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vadovas profesorius Valerijus Ostapenko ant muliažo demonstruos kaip kiekvienai moteriai atlikti krūtų savitikrą, taip pat atsakys į Jums aktualius klausimus.

Daugiau informacijos: www.moterubegimas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt