Taigi pasidomėkite, kaip šiaurietiškasis ėjimas gali pagerinti jūsų sveikatą:

Padeda susigražinti taisyklingą laikyseną. Šiandien labai sunku rasti žmonių, kurių laikysena būtų visiškai taisyklinga. Netaisyklinga laikysena bei eisena daugeliui susiformuoja dar vaikystėje. Taisyklingai einant šiaurietiškuoju ėjimu, lavinami taisyklingos laikysenos bei eisenos įgūdžiai, išmokstama geriau jausti savo kūną.

Grakština figūrą. Visi ilgesnį laiką nuolat vaikštantys su lazdomis, ypač moterys, pastebi, kad tapo grakštesni: kūnas pamažu tampa tiesus, įtraukiamas pilvas, pakyla krūtinė, atprantama kūprintis, vaikščioti nunarinus galvą. Tiesi laikysena ne tik saugo nuo įvairių stuburo ir skeleto deformacijų. Pasak, garsaus japonų energinių praktikų mokytojo Kacudzo Nishi, tik visiškai tiesiame kūne gali laisvai cirkuliuoti gyvybės energija.

Padeda lieknėti. Kai raumenims trūksta fizinio krūvio, jie pradeda nykti. Tačiau kaip žinia, gamta nemėgsta tuštumos – vietoj sunykusių raumenų ima kauptis riebalai. Šiaurietiškasis ėjimas padeda išspręsti šią problemą. Jis iš lėto, bet tikslingai stiprina raumenis bei padeda išlaikyti normalų kūno svorį. O tiems, kurie turi antsvorio padeda pamažu, bet sveikai jo atsikratyti. Žinoma, geriausi rezultatai pasiekiami tada, kai ėjimas derinamas su sveika mityba (privalu iš valgiaraščio išbraukti bent jau didžiausias blogybes – baltus miltus, riebalus ir cukrų). Sveikas maistas ir šiaurietiškasis vaikščiojimas – geriausi draugai.

Stiprina širdį. Kaip ir bet kuri kita aktyvi fizinė veikla, šiaurietiškasis ėjimas yra puiki širdies mankšta bei profilaktika nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Šis užsiėmimas gerina bei aktyvina kraujotaką, stiprina širdies raumenį, reguliuoja kraujospūdį, mažina širdies infarkto bei insulto tikimybę. Šiaurietiškasis ėjimas ir profilaktinės kompresinės kojinės – puikus būdas užkirsti kelią kojų venų nepakankamumui.

Padeda sutvirtėti raumenims, kaulams bei sąnariams. Taisyklingai einant šiaurietiškuoju ėjimu, įdarbinamas visas kūnas. Ypač veiksmingai treniruojami kaklo, pečių, krūtinės, nugaros, pilvo ir sėdmenų raumenys. Tyrimais patvirtinta, jog reguliariai šiaurietiškuoju ėjimu vaikštančių moterų kaulų masė yra didesnė nei tų, kurios gyvena pasyviai. Taigi ši aktyvi veikla – puiki profilaktinė priemonė nuo osteoporozės.

Aktyvina medžiagų apykaitą ir kvėpavimo sistemą. Šiaurietiškasis ėjimas padeda iš organizmo sparčiau šalinti toksinus, mažina „blogojo“ cholesterino kiekį bei didina „gerojo“. Net iki 30 proc. padidina plaučių tūrį, stiprina už kvėpavimo procesą atsakingus raumenis, gerina raudonųjų kraujo kūnelių savybę pernešti deguonį. Tuo pačiu stiprėja ir imuninė sistema, harmonizuojamas visas kūnas.

Gelbsti nuo įtampos ir streso. Aktyviai žingsniuojant su šiaurietiškuoju ėjimu, atslūgsta susikaupusi įtampa, neigiamos emocijos, kraujyje sumažėja streso hormonų ir ima aktyviau gamintis vadinamieji laimės hormonai endorfinai. Daugelis pastebi, jog pradėjus reguliariai vaikščioti, pagerėja ir miego kokybė.