Gyvatėms nutukimas negresia. Jei kada nors atkreipėte dėmesį, visos vinguriuojančios slidžios būtybės yra gana plonos, tad gali kilti mintis, kad maitinantis taip, kaip tai daro gyvatė, gali pavykti numesti svorio, rašo prevention.com.

Niekada apie tai negalvojote? O štai asmeninis treneris Cole’as Robinsonas pagalvojo. Jis rekomenduoja išbandyti gyvatės mitybą. Gyvatės dieta žada padėti jums ne tik atsikratyti nereikalingų kilogramų, bet ir išsigydyti visas ligas, pradedant diabetu ir baigiant pūsleline.

C. Robinsonas tvirtina, kad ši dieta „nuginčys viską, ką manėte žinantys apie maistą, ir žmogaus kūno ribas“. Gyvatės dieta yra pasninkavimo dieta, kuri skatina žmones prisitaikyti prie natūralių gyvatės mitybos sąlygų. Tai reiškia, kad suvalgomas vienas didelis patiekalas per dieną, kurį sudaro daugiausiai riebalai ir baltymai. Paskui reikia nevalgyti mažiausiai 22 valandas.

Skamba ne taip jau ir blogai: nuo ko pradėti?

Ką gi, prieš imantis šio mitybos plano pirmiausia reikia įveikti specialų 48 valandų pasninką, kurio metu vienintelis į jūsų skrandį patenkantis dalykas bus „gyvatės sultys“. Tai paties C. Robinsono pasigamintas gėrimas iš vieno litro vandens, dviejų arbatinių šaukštelių rožinės druskos, dviejų arbatinių šaukštelių druską pakeičiančio produkto „NoSalt“. (Kad laukinėje gamtoje gyvatės geria tokį kokteilį, dar reiktų įrodyti). Gurkšnojant šį sūrų skystį jus gali pradėti pykinti, tačiau, anot C. Robinsono, tai labai svarbu, norint išsivalyti toksinus, atsikratyti priklausomybės nuo cukraus ir transformuoti organizmą į riebalų deginimo mašiną, kad galėtumėte kaip galima greičiau pradėti mesti svorį.

Tik apie kokį svorį kalbame? Na, kai praktiškai badauji, įmanoma viskas. Tačiau jeigu jus domina įspūdingi skaičiai, tai viena šios dietos pasekėja tvirtina vos per keturias dienas atsikračiusi beveik penkių kilogramų. (Ir, esą, per tą patį laikotarpį pagijo nuo diabeto).

Ar Gyvatės dieta saugi?

Turbūt instinktyviai jaučiate, kad ilgą laiką laikytis šio mitybos modelio neįmanoma, jau nekalbant apie jo poveikį jūsų organizmui. Tuo atveju, jeigu tai jums nėra akivaizdu, ketiname viską nuodugniai paaiškinti.

Gyvatės dieta – tikrai siaubinga idėja. „Tai nėra grįsta rimtu mokslu, niekam to nerekomenduočiau“, – „Middleberg Nutrition“ sakė dietologė Eliza Savage iš Niujorko.

Dėl 22 valandas per dieną trunkančio pasninkavimo greičiausiai jausitės niekam tikęs ir be energijos. Žinoma, jūs greičiausiai numesite kažkiek svorio, nes suvartosite žymiai mažiau kalorijų nei jūsų organizmas yra įpratęs, sako dietologė Alissa Rumsey iš Niujorko. Tačiau kai galiausiai pasiduosite ir grįšite prie žmogui būdingos mitybos, visi atsikratyti kilogramai neabejotinai sugrįš. Pasak A. Rumsey, tiek mažai valgant „jūsų organizmas reaguos dideliu alkiu, dėl ko galiausiai persivalgysite“.

Ir ne tik tai. Visa tai yra pakankamai pavojinga. Vienos dienos „gyvatės sulčių“ normoje yra stulbinančiai daug natrio – 4000 miligramų. Tai yra beveik dvigubai daugiau, nei per dieną reiktų suvartoti. Tai gali paaštrinti sveikatos problemas, tokias kaip aukštas kraujo spaudimas ar inkstų veiklos sutrikimai. Ir net jeigu jūsų būklė gera, beveik neabejotinai jausite labai didelį troškulį. („Gyvatės sulčių“ gėrimo laikotarpiu vienintelis dalykas, ką galima suvartoti per dieną – papildomas litras gryno vandens).

Išvada: jokių būdu nebandykite Gyvatės dietos

Kai pereinate į pasninko laikotarpį, drastiškas kalorijų ribojimas greičiausiai sukels maistinių medžiagų stygių. Taip pat labai tikėtina, kad užkietės viduriai, mat visos gautos kalorijos bus išskirtinai iš riebalų ir baltymų.

Negalima sakyti, kad Gyvatės dieta nėra paremta gerais ketinimais. Protarpinis pasninkavimas, kai tarp valgių praeina nuo 12 iki 18 valandų, įrodė, kad taip galima sėkmingai atsikratyti nereikalingų kilogramų.

„Noriu rekomenduoti sutrumpintą valgymo langą, kuris primena natūralų pasninką miegant, – pataria E. Savage. – Pabandykite valgyti tik tarp aštuntos ryto ir aštuntos vakaro. Tai leis anksti uždaryti virtuvės duris ir užkirsti kelią užkandžiavimui, kuris gali lemti svorio augimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt