– Kodėl ir kada nusprendėte siekti pokyčių?

– Savo pokyčių kelionę sveikesnio gyvenimo link pradėjau prieš maždaug 7 mėn. Dabar net sunku suvokti ir prisiminti, kad dar metų pradžioje buvau tokia „liūliuojanti“ ir svėriau net 95 kg. Mano ūgis 172 cm. Pokyčiams pasiryžau, nes norėjau įrodyti tiek sau, tiek kitiems, kad didelio ryžto ir užsispyrimo dėka viskas yra įmanoma.

Apie kilo.lt sužinojau internete, viską vertinau gan skeptiškai, bet paskaičiusi komentarus ir sėkmės istorijas nusprendžiau pabandyti. Mano tikslas buvo numesti svorio ir sumažinti apimtis, šio tikslo siekiu ir dabar. Kilo.lt bandžiau ir prieš tai, bet tiesiog nebuvau, matyt, rimtai tam pasiryžusi ir man pritrūko motyvacijos. Sekėsi sunkiai ir po savaitės viską mečiau. Dabar programos laikausi jau apie 7 mėn.

Judita

– Kas motyvuoja šįkart nepasiduoti?

– Tikslo siekti skatina tas lengvumo jausmas. Kilo.lt specialistai vis skatina siekti tikslo ir dažnai pasidomi, kaip man sekasi, kaip aš jaučiuosi. Jei kyla kokių klausimų, visada sulaukiu išsamaus atsakymo. Įspūdžiai apie čia dirbančius specialistus tik patys geriausi. Visų pokyčių, kad ir kokie jie būtų, pradžia yra pati sunkiausia. Ji reikalauja daugiausiai ryžto ir kantrybės. Taip buvo ir su šio mano tikslo siekimu.

Man sudarytas mitybos planas nustebino, nes jis yra įvairus, patiekalai gana paprasti ir nesudėtingi. Labai daug ko atsisakyti neteko. Sunkiausia buvo atsisakyti ir kasdien nebevalgyti ledų. Specialistai sudarė ir sporto programą. Pradžioje bandžiau sportuoti sporto klube, bet, matyt, tie aplinkinių kreivi žvilgsniai padarė savo ir dabar sportuoju namie arba netoliese esančiame parke. Sudarytos programos laikausi, nors būna, kad įterpiu ir savo pratimų.

– Ar kas nors dar pasikeitė be kūno apimčių? Kaip reaguoja pažįstami į Jūsų pokyčius?

– Laikantis mitybos plano mano savijauta ženkliai pagerėjo. Anksčiau beveik kasdien skųsdavausi galvos skausmais, dabar tai būna labai retai. Ženkliai pagerėjo nuotaika, na ir, aišku, džiugina atvaizdas veidrodyje. Draugai ir pažįstami pokyčius tikrai pastebi ir palaiko, vis domisi ir klausinėja, kaip man tai pavyko. Atsirado sekančių mano pėdomis. Visiems norintiems keistis linkiu, pirmiausia, surasti tam ryžto ir motyvacijos, o toliau viskas bus tik lengviau ir lengviau.