2017 metais šį pasaulį palikęs Sh. Hinohara paliko milžinišką palikimą tiems, kurie trokšta gyventi pilnavertišką, sveiką ir laimingą gyvenimą, rašo delfi.lv.

Štai 14 išmintingo daktaro patarimų, kurių veiksmingumą jis įrodė savo nuosava patirtimi.

1. Lipkite laiptais ir patys neškite savo daiktus. Pats gydytojas lipdavo tik kas antrą laiptelį.

2. Netikėkite viskuo, ką sako jūsų gydytojas. Skaitykite, analizuokite, užsiimkite savišvieta.

3. Dalinkitės žiniomis. Daktaras Sh. Hinohara kasmet skaitydavo maždaug 150 paskaitų. Beje, skaitydamas paskaitas jis dažniausiai stovėdavo, o viena paskaita trukdavo maždaug 90 minučių.

4. Nebūtina išeiti į pensiją. Ypač jei mylite savo darbą.

5. Planuokite savo ateitį. Jei norite mėgautis gyvenimu, kiekviena diena turi būti užpildyta darbu, mokymusi, susitikimais. Pats Sh. Hinohara planavo apsilankyti 2020 metų olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

6. Stenkitės nepriaugti antsvorio. Paties daktaro pusryčius sudarydavo šaukštelis alyvuogių aliejaus, apelsinų sultys ir kava, pietus – pienas ir sausainiai, vakarienę – ryžiai, žuvis ir daržovės. Dukart per savaitę jis suvalgydavo 100 g liesos mėsos.

7. Energijos negausite, jei ilgai gulinėsite ir be saiko valgysite. Ji atsiras nuo geros savijautos. Geriau ir energingiau jausitės, jei neribosite savęs laikinais rėmais. Elkitės tarsi vaikas – džiaukitės ir linksminkitės, kol nepavargsite ir nepraalksite.

8. Gyventi ilgai – nuostabu. Iki pat savo gyvenimo pabaigos daktaras Sh. Hinohara tarnavo žmonėms, savanoriavo, dirbdavo po 18 valandų per parą ir džiaugdavosi kiekviena savo gyvenimo minute.

9. Raskite sau tinkamą pavyzdį. Pats gydytojas savęs klausdavo, kaip vieną ar kitą problemą spręstų jo tėvas.

10. Neverta pernelyg krimstis. Gyvenimas yra nenuspėjamas ir pilnas įvykių.

11. Mokslas pats savaime negali padėti žmonėms ir jų išgydyti. Tačiau japonų gydytojas manė, kad žmones gydo kūryba.

12. Nepergyvenkite dėl pinigų. Po mirties su savimi nepasiimsite nė cento.

13. Liga – tai mįslė. Kad pamirštumėt skausmą, reikia daryti tai, kas teikia džiaugsmą. Muzika ir gyvūnai padeda kovoti su skausmu ir jį sumažina.

14. Būkite kupini įkvėpimo. Kad jaustumėt motyvaciją, reikia rasti tai, kas jus įkvepia. Pats Sh. Hinohara įkvėpimo semdavosi iš Roberto Browningo poezijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)