Visa tai jai pavyko pasiekti pradėjus sportuoti ir pakeitus savo mitybą pagal Kilo.lt specialistų nurodymus.

Nedidelėje gyvenvietėje netoli Norvegijos sienos įsikūrusi moteris pasakoja, kad svorio prisiaugino pasikeitus gyvenimo sąlygoms ir atvykus gyventi į Švediją. Nerimas dėl ateities, nestabilumo jausmas greitai išugdė emocinio valgymo įprotį. Negana to, dėl pradėtų kalbos mokslų bei studijų universitete, sumažėjo fizinis aktyvumas.

„Buvo nelengva. Sėdėdavau ilgas valandas ir naktis prie knygų ir kompiuterio, neužsiėmiau praktiškai jokia fizine veikla. Pradėjo skaudėti nugarą, sprandą, jaučiausi sustingusi. Plius, kramsnodavau vakarais, kai reikėdavo daug skaityti. Taip nuo 62 „pakilau“ palaipsniui, per 10 metų, iki 75 kilogramų“, – pasakoja Dalė.

Nors Dalė bandė atsikratyti svorio tiek badavimu, tiek įvairiomis košių dietomis, pageidaujamų rezultatų tai nedavė. Atsikračius poros kilogramų, jie po truputį grįždavo ir toliau svoris kilo. Privalgius vakare, ji pusryčių nenorėdavo ir stengdavosi kuo ilgiau nevalgyti, tačiau vakare išalkus nejučia vėl prasidėdavo užkandžiavimas ir tai pavirto užburtu ratu.

„Ieškojau visokios informacijos apie lieknėjimo būdus internete. Pradėjau skaičiuoti kalorijas, aktyvumą, susidarydavau mitybos meniu. Bet niekaip negalėjau sulieknėti. Be to, tai užimdavo daug laiko ir trūko profesionalios pagalbos ir žinių kaip apsiskaičiuoti angliavandenių, riebalų ir baltymų dienos kiekį ir t.t. Kilo.lt radau visai atsitiktinai, naršydama internete. Perskaičiau visą informaciją, kaip visa tai veikia ir nusprendžiau pabandyti. Sausio 26 dieną tapau Kilo.lt nare.

Po visų Kalėdų ir naujametinių šventimų svarstyklės rodė 75 kg. Kai prisijungiau, tikslas buvo 68 kilogramai, tačiau greit pajutau, kad programa veikia puikiai ir, kaip sakoma, apetitas auga bevalgant, todėl kai pasiekiau 68 kg, nusprendžiau siekti 66 kg, po to ir 64 kg. Taip per keturis su puse mėnesius atsikračiau 10 kilogramų“, – džiaugiasi moteris.

Pasak Dalės, sudarytos programos ir savaitės valgiaraštis jai labai palengviną gyvenimą. Nebereikia galvoti, ką gaminti ir kokius maisto produktus pirkti, nes viską susiperka pagal iš sistemos atsispausdintą pirkinių sąrašą. Moteris pastebi, kad nors anksčiau ji valgė panašų maistą, svoris nekrito, nes trūko sistemingumo. Tokį patį maistą, tik didesnėmis porcijomis ji gamina ir savo vyrui, kuris taip pat giria ne tik maistą, bet ir Dalės pasiektais rezultatais džiaugiasi, pagiria ir palaiko.

Šiuo metu Dalė daugiau prakaito išlieja sode, nei sporto salėje, tačiau paprastai ji sportuoja 2–3 kartus per savaitę. Taip pat, porą kartų per savaitę pramina 5 kilometrus maždaug 6 km/h greičiu. Taip ji užtikrina veiksmingą jėgos ir kardio treniruočių balansą.

Taip pat Dalė džiaugiasi specialistų jai skiriamu dėmesiu ir palaikymu, kuris padeda siekti užsibrėžto tikslo. Daug naudingos informacijos ji gavo iš video seminarų bei tiesioginių konsultacijų su sporto treneriais ir mitybos specialistais. Moteris juokiasi, kad, tikriausiai jau perskaitė visą informaciją, kurią rado tinklapyje.

Prisimindama programos pradžią, ji prisipažįsta, kad buvo sunku patikėti, kad pavyks, Kilo.lt ji griebėsi kaip už šiaudo. Tačiau pasiekti rezultatai, atrasti nauji patiekalai ir produktai bei specialistų konsultacijos ir palaikymas privertė įsitikinti, kad galima susitvarkyti su emociniu valgymu, jaustis ir atrodyti puikiai.

„Dabar jaučiuosi puikiai, nereikia nešioti papildomų 10 kilogramų kiekvieną dieną. Vyras labai palaiko ir didžiuojasi manimi. Sūnus irgi užsirašė į sporto klubą. Bendradarbės taip pat pastebėjo pokyčius ir pradėjo klausinėti, kaip tai man pavyko, kokios programos laikausi. Noriai pasakoju. Labiausiai esu patenkinta aš pati. Dabar galiu nešioti drabužius, kokius noriu, žiūrėti į veidrodį ir būti savimi patenkinta. Nors ne už kalnų 60, bet jaučiuosi puikiai. Tikrai Kilo.lt dėka“, – pasakoja moteris.