Pasak specialistės, kava gali bloginti situaciją. Gastroezofalinis refliuksas atsiranda tuomet, kai skrandžio rūgštis patenka į jūsų stemplę ir dirgina jos sieneles. Dėl to jaučiamas gerklės skausmas, kankina sausas kosulys, kartais net juntamas skausmas krūtinėje.

Kai kurie gėrimai ir maisto produktai – pavyzdžiui, alkoholis, mėtos, aštrus maistas ir, taip, kava – gali sukelti rėmenį, nes jie atpalaiduoja sutraukiamąjį raumenį tarp stemplės ir skrandžio, kuris paprastai apsaugo nuo skrandžio rūgšties regurgitacijos (tekėjimo atgal). Tokį kavos poveikį nulemia junginiai, vadinami metilksantinais.

Jeigu pereisite prie latės ar kapučino kavos, situacija gali šiek tiek pagerėti. Tačiau kava vis tiek yra rūgštus gėrimas, o tai reiškia, kad jis gali pabloginti simptomus, todėl išgeriamos kavos kiekio mažinimas gali turėti teigiamą poveikį. Žinoma, geriausia kavos tokiu atveju apskritai vengti, bet jeigu tai pernelyg sunku, bandykite gerti tik vieną puodelį per dieną.

Kiti dalykai, mažinantys gastroezofalinį refliuksą: valgymas mažesnėmis porcijomis, paskutinis valgis likus iki miego mažiausiai trims valandoms ir sveiko svorio išlaikymas. Jeigu vis tiek jaučiate simptomus, susitikite su savo gydytoju, kuris gali rekomenduoti kitokį gydymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)