Juokaujama, kad žmones galima suskirstyti į dvi rūšis: tuos, kurie išgeria nuo agurkų likusį skystį, ir tuos, kurie išgeria jį slapčia.

Nesvarbu, kuriai grupei priklausote jūs, žinia, kad šį skystį gerti sveika, pradžiugins bet kuriuo atveju. Svetainėje homeremediesgarden.com pakankamai išsamiai ir labai suprantamai paaiškinta, kokią nenuginčijamą naudą teikia jame esantys elektrolitai, antioksidantai ir maistinės medžiagos.

Nors jokio pašalinio poveikio raugintų agurkų skystis ir nesukelia, todėl atrodytų, kad jį galima rekomenduoti kiekvienam, vis dėlto prieš pradedant reguliariai vartoti šį skystį geriau dėl visa ko pasitarti su specialistu – juk tą visada būtina padaryti prieš imant keisti nusistovėjusius mitybos įpročius.

Raugintų agurkų skysčio nauda

Šis skystis pranašesnis už specialius sportuojantiesiems skirtus gėrimus. Dėl ypač gausaus natrio kiekio jis, kaip ir pastarieji, padeda greitai atkurti sutrikusią elektrolitų pusiausvyrą, todėl yra plačiai vartojamas net sportininkų profesionalų. Užsiimant intensyvia fizine veikla netenkama daug skysčio, o išgėrus raugintų agurkų skysčio jį pavyksta susigrąžinti vos per 85 sekundes. Jį pravartu gerti ir širdies sutrikimų patiriantiems asmenims.

Raugintų agurkų skystis padeda apsisaugoti nuo raumenų spazmų ar mėšlungio. Dėl šios priežasties jį taip pamėgę sportininkai. Prevencinį jo poveikį užtikrina sudėtyje esantis kalcio chloridas ir actas. Šios medžiagos palengvina kalio ir natrio pasisavinimą organizme.

Vartojant šį skystį pavyks išvengti stipraus neramių kojų sindromo (NKS) pasireiškimo. Šiam neurologiniam sutrikimui būdingas kojų raumenų maudimas, deginimas ir kiti nemalonūs pojūčiai. Teigiamas jo poveikis šios problemos kamuojamiems ligoniams įrodytas moksliškai. Išgerkite kas vakarą po porą šaukštų raugintų agurkų skysčio ir būklė turėtų pasitaisyti.

Nuo rauginttų agurkų likęs skystis padeda atsikratyti virškinimo sutrikimų sukeliamo diskomforto. Nors galbūt manote, kad sutrikus virškinimui nuryti bent kelis gurkšnius šio skysčio būtų tiesiog neįmanoma, daugelis virškinimo problemų patiriančių asmenų gali tik patvirtinti teigiamą jo poveikį. Nedidelis kiekis skysčio ne tik leis atsikratyti nemalonių pojūčių pilvo srityje, bet ir padės sumažinti skrandžio rūgštingumą.

Raugintų agurkų sunka užkerta kelią padauginus svaigiųjų gėrimų pasireiškiantiems simptomams ir sumažina iš burnos sklindantį alkoholio kvapą. Apie tai, kad norint nepatirti pagirių svarbu žinoti saiką, priminti, ko gero, nereikia. Vis dėlto jei pavartoję skirtingų gėrimų būgštaujate dėl galimų pasekmių, žinokite, kad agurkų skystis ne tik padės atsikratyti iš burnos sklindančio nemalonaus kvapo, bet ir paskatins elektrolitų balanso atsikūrimą bei paspartins organizmo atsigavimo procesą, todėl kitą dieną jausitės žvalūs ir darbingi.

Raugintų agurkų skystyje gausu antioksidantų ir maistinių medžiagų. Jis pasižymi aukštu elektrolitų, vitamino C ir kalcio kiekiu. Dėl sunkai būdingo rūgštumo šias medžiagas organizmas labai lengvai pasisavina.

Pabaigai teliko pasakyti, kad skystis nėra kaloringas, todėl tikrai nepakenks, jei rūpinatės ne tik sveikata, bet ir kūno linijomis. Neverta pamiršti, kad jis ne tik naudingas, bet ir skanus.

Kaip vartoti agurkų sunką?

Suvalgius agurkėlius, sunką, žinoma, galima gerti ir tiesiai iš stiklainio – jo vertė dėl to nė kiek nenukentės, bet juk galima į šį reikalą pažvelgti ir kūrybingiau. Toliau pateikta keletas pravarčių patarimų.

– Įpilkite kelis šaukštus į kokteilius, kuriuos geriate po treniruočių.
– Juk raugintus agurkus paprastai valgome ne vienus, o įpjaustome į mišrainę, patiekiame kaip garnyrą prie karštųjų patiekalų, užkandame su ryžiais ar dar kuo nors. Tad ir nuo jų likusią sunką laisvai galima derinti su kitu maistu, pavyzdžiui, apipurkšti salotas.
– Papildykite agurkėlių sunka mėsai ruošiamus marinatus arba tiesiog naudokite ją kaip gatavą marinatą.
– Pakeiskite agurkų sunka actą, kuriuo paprastai gardinate salotų užpilus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)