Pasikraukite baltymų

Kadangi baltymai pasižymi dideliu terminiu efektu, jiems suvirškinti organizmas sudegins daugiau kalorijų. Kalbėdama apie baltymus „Core Performance“ viceprezidentė Amanda Carlson-Phillips rekomenduoja į kasdienį mitybos racioną įtraukti liesų baltymų. „Valgant penkis ar šešis kartus per dieną mažomis porcijomis ir į mitybos racioną įtraukiant liesų baltymų šaltinių (neriebaus sūrio, pupelių, vištienos, žuvies, žemės riešutų sviesto) paspartinate medžiagų apykaitą ir suteikiate sau energijos visai dienai“ – patikino ji.

Tapkite žaliosios arbatos gerbėjais

Laikykitės kuo toliau nuo gazuotų gaiviųjų gėrimų, alkoholio ir kitų kaloringų gėrimų, kurie ne tik apsunkina organizmą ir kelia nuovargį, bet ir sulėtina kūne vykstančius procesus, rašo shape.com. „Plikomos žaliosios arbatos gėrimas – efektyvus būdas gauti epigalokatechino galato, ingrediento, pasižyminčio metabolizmą spartinančiu poveikiu, – teigė A. Carlson-Phillips. – Trys puodeliai žaliosios arbatos per dieną gali pagreitinti medžiagų apykaitą iki 10 proc.”

Kiti epigalokatechino galato šaltiniai

Jei mėginote pamėgti žaliąją arbatą, tačiau jums nepavyko, rinkitės kitus šios itin vertingos medžiagos šaltinius. Anot dantų gydytojo ir alternatyviosios medicinos eksperto Greggo Schneiderio, norint pasiekti iš tiesų gerų rezultatų, per dieną reikėtų suvartoti apie 10 puodelių žaliosios arbatos, o juk tai iš tiesų didelis kiekis. „Protingiau kasdien praryti po porą žaliosios arbatos kapsulių, - patikino jis. – Ieškokite papildų, kurių sudėtyje būtų mažiausiai 70 proc. epigalokatechino galato.“

Nevenkite treniruoklių

Angela Corcoran iš „Cybex Research Institute“ rekomenduoja lankytis treniruoklių salėse ir pasinaudoti galimybe gauti teigiamo poveikio iš ten esančių kūnui tobulinti skirtų prietaisų. Jos teigimu, treniruokliai padeda didinti raumenų masę ir spartina metabolizmą. „Dar jie gali padėti formuojant sveikos gyvensenos ir reguliarios mankštos įpročius, – neabejojo A. Corcoran. – Treniruoklių salėje kreipkitės į trenerį su prašymu paaiškinti, kaip tinkamai naudoti įrangą ir rekomenduoti jums padėsiančią mankštinimosi schemą.“

Kuo daugiau lašišos

Lašiša – tikrų tikriausias omega-3 riebalų rūgščių sandėlis, kurio sudėtyje gausu baltymų ir sveikųjų riebalų. Šios rūšies žuvis tobulai tiks norintiems sudeginti riebalų ir padės suaktyvinti metabolizmą tuo pačiu išvengiant per dažno noro užkandžiauti.

Vartokite alyvuogių aliejaus

Galbūt kai kuriems patikėti bus sudėtinga, tačiau tam tikras aliejaus kiekis padeda mažinti svorį. Alyvuogių aliejus – tai sveikieji riebalai, iš tiesų pagreitinantys medžiagų apykaitą ir padedantys sudeginti daugiau kūne esančių riebalų.

Kuo mažiau angliavandenių

„Laikykitės kuo atokiau nuo perdirbto, daug cukraus turinčio, greito maisto, netgi vaisių sulčių, - rekomendavo „Ultimate Fate Loss Solution“ knygos autorius Michaelis Mountainas. Rekomenduojama dėmesio skirti baltymams, kurie pajėgūs medžiagų apykaitą pagreitinti 30 proc. net iki 12 valandų. Svarbu pastebėti, kad angliavandeniai ir riebalai metabolizmą paspartina vos 4 proc. ir šis poveikis trunka mažiau nei valandą. Dar būtina nepamiršti skaidulų, susijungiančių su metabolizuotais riebalais ir pašalinančių juos iš organizmo.

Organizmo detoksikacija

„Sezoninė detoksikacija – efektyvus būdas pašalinti iš organizmo toksinus, paspartinti medžiagų apykaitą ir iš esmės pagerinti sveikatos būklę“, – neabejojo Mattas Doweris iš „Mirbeau Inn & Spa“, kuriame siūloma savarankiškos detoksikacijos paslauga ieškantiems galimybių tęsti organizmo būklės gerinimo procesą ir grįžus į namus. Vis tik patartina vengti ekstremalių detoksikacinių dietų, kurios organizmui padaro daugiau žalos nei duoda naudos.

Kuo daugiau vandens

Vanduo iš tiesų naudingas žmogaus organizmui. Ne ką mažiau naudingi ir kiti sveiki gėrimai. „Vartokite daug skysčių, – primygtinai rekomenduoja asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Ariane Hundt. – Dehidratuotas kūnas lėtina metabolizmą, didina alkį ir sukelia aptingimą.“ A. Hundt rekomenduoja išmėginti detoksikuojamuoju poveikiu pasižyminčias arbatas. Dar galima pakeisti saldintus gaiviuosius gėrimus gazuotu vandeniu be papildomų skonių. Šie patarimai neabejotinai suteiks daugiau energijos ir pagerins sveikatos būklę.

Vanduo su citrina

Mitybos ir detoksikacijos specialistė Cheryl Wheeler Duncan pataria kiekvieną rytą išgerti didelę stiklinę drungno vandens, į kurią reikia išspausti visos arba pusės citrinos sultis ir sudėti minkštimą. „Citrinose esantys virškinimui naudingi enzimai ir minkštoji dalis aktyvina metabolizmą ir virškinimo sistemą, o tai savo ruožtu suteikia galimybę organizmui sparčiai virškinti viską, ką tik suvalgote per dieną“, – patikino ji.

Valgyti dažniau, bet mažesnėmis porcijomis

Tikėtina, kad šį patarimą jau esate girdėję, bet pakartoti tikrai verta. Jei valgysite dažniau, o porcijas rinksitės mažesnes, paskatinsite riebalų deginimo procesą. Mitybos specialistė Susie Akers pataria valgyti mažiausiai 3–4 kartus per dieną užuot tai darius vos 1 ar 2 kartus, tokiu būdu užtikrinant spartų metabolizmą ir išvengiant persivalgymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)