Teisingai spaudžiant šiuos taškus, galima išgydyti virtinę ligų ir išspręsti sveikatos problemas.

Svetainė „Bright Side“ pasakoja apie akupresūros taškus, skirtus lieknėjimui.

1. Taškas ausyje

Tai vienas svarbiausių apetito kontrolės taškų. Kad jį aptiktumėt, uždėkite nykštį priešais trikampio formos lezgelį netoli ausies. Dabar pražiokite bei užverkite žandikaulį ir apčiuopkite tašką, kur juntamas didžiausias judėjimas. Spaudykite šį tašką nuo vienos iki trijų minučių du kartus per dieną.

Anot akupresūros teorijos, ausys, rankos ir pėdos yra tos kūno dalys, kurios labiau atspindi energiją likusiam kūnui, todėl šių taškų stimuliacija yra vienas efektyviausių būdų pasiekti lieknėjimo tikslų.

2. Viršutinė lūpa

Šis taškas aptinkamas tarp viršutinės lūpos ir nosies, pačiame centre. Tiesiog spaudykite jį nuo vienos iki penkių minučių du kartus per dieną, arba tuomet, kai jaučiatės alkana ir nervinga.

3. Taškas po kelio sąnariu

Spaudydami šį tašką galite ne tik pagerinti virškinimą, bet ir palengvinti menstruacijų diskomfortą bei spazmus. Jį aptiksite 5 cm žemiau kelio girnelės, šiek tiek pasislinkusį nuo centro kojos išorės link. Kad jūsų skrandis tinkamai funkcionuotų, spaudykite šį tašką smiliumi po dvi minutes kasdien.

Jį spausdami galite pajusti švelnų skausmą ar diskomfortą.

4. Taškas alkūnėje

Kad aptiktumėt šį akupresūros tašką, slinkite per nykščio plotį nuo alkūnės sąnario vidinės alkūnės sulenkimo dalies link. Spaudykite jį nykščiu kasdien po vieną minutę. Šio taško stimuliacija padeda eliminuoti kūno šilumos ir drėgmės perteklių, aktyvina žarnyno veiklą ir apsaugo nuo skysčių kaupimosi.

5. Čiurnos taškas

Šis taškas aptinkamas vidinėje kojos pusėje, 5 cm virš čiurnos. Kasdien nykščiu spaudykite šį tašką vieną minutę ir pamažu spaudimą atleiskite. Tačiau rekomenduojama šio taško neliesti, jei esate nėščia.

Praktikuokite šią techniką kiekvieną dieną ir netrukus pajusite kūno pokyčius. Būkite sveika ir efektyviai kontroliuokite savo apetitą, padedant akupresūrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)